2017. április 17., hétfő

Amerikai krémes gluténmentesen GM gluten free

Hozzávalók: 
Alsó réteg: 
7 tojás sárgája
20 dkg cukor
20 dkg naturbit ALFAMIX 
1 cs. sütőpor
2 ek holland kakaó
11 ek víz
2 evőkanál olaj

Középső réteg: 
7 tojás fehérje
7 ek cukor
2 cs. vaníliás pudingpor
6 dl tej (laktózmentessel helyettesíthető) 

Felső réteg: 
4 dl tejszín ( laktózmentessel helyettesíthető)

Az alsó réteghez való összes hozzávalót beletesszük egy keverőtálba majd jól kikeverjük sima masszává. Előmelegített sütőben 180 fokon kapcsos tortaformában megsütjük.
A pudingporból és a tejből sűrű pudingot főzünk(5 ek cukorral). A tojásfehérjét a cukorral (2 ek) kemény habbá verjük. Még forrón összekeverjük a habbal és a tészta tetejére kenjük majd 10 percre visszatesszük közepes hőfokon sülni.Ezután jól kihűtjük az egész tésztát majd a tetejét megkenjük felvert tejszínhabbal, és megszórjuk csokireszelékkel. Kb 2 óra hűtés után fogyasztjuk.






megvásárolható: http://kenyersutes.hu/hu/



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...