Hozzávalók:
Alsó réteg:
7 tojás sárgája
20 dkg cukor
20 dkg naturbit ALFAMIX
1 cs. sütőpor
2 ek holland kakaó
11 ek víz
2 evőkanál olaj
Középső réteg:
7 tojás fehérje
7 ek cukor
2 cs. vaníliás pudingpor
6 dl tej (laktózmentessel helyettesíthető)
Felső réteg:
4 dl tejszín ( laktózmentessel helyettesíthető)
Az alsó réteghez való összes hozzávalót beletesszük egy keverőtálba majd jól kikeverjük sima masszává. Előmelegített sütőben 180 fokon kapcsos tortaformában megsütjük.
A pudingporból és a tejből sűrű pudingot főzünk(5 ek cukorral). A tojásfehérjét a cukorral (2 ek) kemény habbá verjük. Még forrón összekeverjük a habbal és a tészta tetejére kenjük majd 10 percre visszatesszük közepes hőfokon sülni.Ezután jól kihűtjük az egész tésztát majd a tetejét megkenjük felvert tejszínhabbal, és megszórjuk csokireszelékkel. Kb 2 óra hűtés után fogyasztjuk.
A pudingporból és a tejből sűrű pudingot főzünk(5 ek cukorral). A tojásfehérjét a cukorral (2 ek) kemény habbá verjük. Még forrón összekeverjük a habbal és a tészta tetejére kenjük majd 10 percre visszatesszük közepes hőfokon sülni.Ezután jól kihűtjük az egész tésztát majd a tetejét megkenjük felvert tejszínhabbal, és megszórjuk csokireszelékkel. Kb 2 óra hűtés után fogyasztjuk.
megvásárolható: http://kenyersutes.hu/hu/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése