A lényeget a képek elmondják nagyon tutti lett :D
Hozzávalók:
60 g porcukor
3 m méretű tojássárgája
165 ml langyos laktózmentes tej
25 g friss élesztő
34 g olvasztott lm margarin
1 db citromhéja
1 cs vaníliacukor
400 g Barbara kelt tészta lisztkeverék
4 g só
A porcukrot, tojássárgákat, langyos lm tejet, friss élesztőt, olvasztott lm margarint , citromhéjat,vaníliacukrot egy tálba tesszük és csomómentesre keverjük. Ezután hozzámérjük a lisztkeveréket ,legvégül a sót és csomómentes ragacsosabb tésztává gyúrjuk. Lisztezett felületre borítsuk és kicsit átdolgozva 3 részre osztva kisodorjuk és lazán összefonjuk. Sütőformába tesszük,belehelyezzük egy sütőzacskóba és 50 fokos sütőbe tesszük 30 percre kelni. Ezután lekenjük lekenjük tojással pihentetjük 2-3 percig majd újra lekenjük tojással és 150 fokos sütőben 5 percig légkeverésen sütjük ( ekkor már nem kell a sütőzsák) utána a hőmérsékletet 190 fokra emeljük és 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
A napokban újra elkészítettem a kalácsot így nézett ki szóval tuti siker :) viszont fontos csak hűlve szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése