2018. január 12., péntek

Húsvéti Kalács Barbara kelt tészta lisztkeverékből laktóz és gluténmentesen

A napokban érkezett hozzám egy kérdés, van e Barbara lisztből kalács receptem.Nos nagyon régen csináltunk Barbara lisztkeverékből kalácsot.Más lisztkeverékből már többször csináltam ezért fel kellett elevenítenem hogy mi hogyan is milyen arányban működik. 
A lényeget a képek elmondják nagyon tutti lett :D 

Hozzávalók: 

60 g porcukor
3 m méretű tojássárgája
165 ml langyos laktózmentes tej
25 g friss élesztő
34 g olvasztott lm margarin
1 db citromhéja
1 cs vaníliacukor
400 g Barbara kelt tészta lisztkeverék
4 g só

A porcukrot, tojássárgákat, langyos lm tejet, friss élesztőt, olvasztott lm margarint , citromhéjat,vaníliacukrot egy tálba tesszük és csomómentesre keverjük. Ezután hozzámérjük a lisztkeveréket ,legvégül a sót és csomómentes ragacsosabb tésztává gyúrjuk. Lisztezett felületre borítsuk és kicsit átdolgozva 3 részre osztva kisodorjuk és lazán összefonjuk. Sütőformába tesszük,belehelyezzük egy sütőzacskóba és 50 fokos sütőbe tesszük 30 percre kelni. Ezután lekenjük lekenjük tojással pihentetjük 2-3 percig majd újra lekenjük tojással és 150 fokos sütőben 5 percig légkeverésen sütjük ( ekkor már nem kell a sütőzsák)  utána a hőmérsékletet 190 fokra emeljük és 25 perc alatt aranybarnára sütjük.








A napokban újra elkészítettem a kalácsot így nézett ki szóval tuti siker :) viszont fontos csak hűlve szeleteljük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...