2017. április 15., szombat

Csöröge gluténmentesen GM

40 dkg gluténmentes lisztkeverék
6 g sütőpor
csipet szódabikarbóna
3 ek cukor
125 g zsír
150 g laktózmentes tejföl
2 db m méretű tojás
csipet só
bő forró olaj a sütéshez

Minden összetevőt keverőtálba mérünk és csomómentes tésztává gyúrunk.
30 perc hűtőben történő pihentetés után kb 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk.
Tetszőleges nagyságú rombuszokra vágjuk őket és a közepüket bemetsszük.
Figyeljünk arra hogy hamar megéghet ezért közepes hőmérsékletű lángon süssük.
Konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük a felesleges olajtól és lekvárral valamint porcukorral tálaljuk.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...