2017. április 16., vasárnap

Zsúr kenyér féleség gluténmentesen GM

Hozzávalók: 



Gyors kovász: 
1 tk méz
1 dkg friss élesztő
10dkg nutri free mix per pane
1dl víz

A hozzávalókat sima folyósabb masszává keverjük majd minimum 5 órán keresztül konyhapulton nagy keverőtálban folpackkal lefedve pihentetjük.Ez idő alatt 2* keverjük át a masszát ami folyósabb állagból befog sűrűsödni óriási buborékosra fog nőni és mikor átkeverjük összefog esni az egész.



zsúrkenyérkéhez: 

30 dkg Nutri free mix per pane lisztkeverék
2dkg friss élesztő
1 tk só
az előzőleg elkészített összes kovász
2,5 dl víz
2ek olaj

A liszthez mérem a friss élesztőt amit nem futtatok csupán csak belemorzsolok. Ezután a többi hozzávalót is belemérem és sima (gofri sűrűségű) hígabb tésztát kavarunk ki. Nagy műanyag edényben a tésztát folpackkal lefedve duplájára kelesztjük .


A tésztát ekkor átgyúrjuk ami összébb fog esni .Két felé osztom a tésztát,majd fogok egy gombócot ezt három egyenlő részre osztom kisodrom őket megszórom pici rizsliszttel összefonom  mint a kalácsot majd hosszú rúdra sodrom. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem őket nagy távolságra egymástól és lekenem tojással a tetejét,úgy mint egy kelt tésztát. 170 fokra légkeveréses sütőbe teszem 5-6 percre ekkor szépen visszanő majd a hőmérsékletet 190 fokra emelem és kb 30 perc alatt készre sütöm.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...