Az Orgran gluténpótlóját nagyon szeretem Rizsliszthez használni, mivel ezáltal az egyébként törékeny kezelhetetlen rizsliszt helyett könnyen gyúrható,nyújtható tésztát tesz lehetővé. A húsvét ugyan elmúlt de mindenképpen megéri elkészíteni.
Hozzávalók:
40 g Orgran Gluténpótló
160 g Rizsliszt
1 mk méz
1 mk só
1 db m méretű tojás
40 g cukor
90 g tejmentes margarin
15 g friss élesztő
50 ml víz vagy 50ml laktózmentes tej
vaníliacukor
A mézet, sót, tojást, margarint cukrot, élesztőt, vizet ( vagy lm tejet) mikróban meglangyosítjuk. Jól elkeverjük s pihentetjük míg kimérjük a rizslisztet és a gluténpótlót amit jól elkeverünk egymással. A meglangyosított keverékhez szórjuk a rizslisztes gluténpótlót. Összegyúrjuk és három részre osztjuk. Kisodorjuk összefonjuk lazán és tepsire helyezzük amit lefedünk sütőzacskóval. 50 fokos sütőben 30 perc alatt megkelesztjük lekenjük tojással és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Várjuk meg míg teljesen kihűl és csak ezután szeleteljük.
A receptet a Natago Sweet Kft. az Orgran termékek magyarországi forgalmazója támogatta.
(Szponzorált tartalom)
Sütési/főzési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna
Azt szeretném kérdezni, hogy vajon élesztő helyett sütőporral vagy szódabikarbónával is elkészíthető?
VálaszTörlésEngem is erdkelne sutoporos verzio mukodik e
VálaszTörlés