2018. március 24., szombat

Sajtos korongok RIZSLISZTBŐL glutén és laktózmentesen

Barátnőm esküvőjén az anyukája egy lisztkeverékből készített nekem sajtos főzött pogácsákat ezt a receptet alakítottam át glutén és laktózmentes rizslisztből készült korongokká.

Hozzávalók:

4 dl laktózmentes tej
2 dl étolaj
1 tk só
80 g Orgran gluténpótló
6 db m méretű tojás
25 dkg laktózmentes sajt

A laktózmentes tejet, étolajat, sót egy kisebb fazékba mérjük és elkezdjük melegíteni mikor felforrt levesszük a gázt tartalékra és hozzáöntjük a rizsliszt+ gluténpótló keverékét és sűrűre főzzük.

Ezt gyorsan áthelyezzük egy hideg fém tálba és a sajttal valamint a tojásokkal kikeverjük.

Ez nem lesz olyan masszív tészta inkább egy hígabb tészta lesz amit rizsliszttel megszórt felületre borítsunk ki és pihentessük kb 15 percig.

Mikor elkezd hűlni szaggatható lesz a tészta. Nagy távolságokra tegyük, nekem a gáztepsibe 16 db fért el.

Kenjük le tojással a tetejét és szórjuk meg sajttal majd 170 fokos sütőben süssük 20 percig ( sütése függ a sütő teljesítményétől)

Várjuk meg míg kihűl csak ezután kóstoljuk meg mert melegen összetapadhat s nyersnek bizonyulhat.

Napokig puha marad ezért alkalmas kirándulásokra hosszabb utakra is vinni belőle viszont dupla adaggal kezdjétek mert hamar elfogy :D




Az alapanyagaimat a Diéta Bt. webáruházából válogatom össze: http://dietabt.hu/webshop/

(Szponzorált tartalom)


Sütési/főzési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...