Hozzávalók:
80 g porcukor
3 db m méretű tojás
150 ml víz
30 g friss élesztő
50 g margarin
1 db citrom héja
10 g vanília cukor
360 g Barbara kelt tészta lisztkeverék
4 g só
A vizet és margarint 1 percre mikróba teszem, ezután a tojással,élesztővel, porcukorral kikeverem. A liszthez öntöm, hozzámérem a sót,citromhéjat és sima tésztává gyúrom.
Kelesztés nélkül 3 részre osztom kisodrom és lazán összefonom.
Kiolajozott püspökkenyér formába helyezem és 50 fokos sütőben sütőfóliával letakarva 30 perc alatt megkelesztem. Kiveszem a sütőből lekenem tojással, várok 1-2 percet majd újra lekenem tojással és betolom a sütőbe.
150 fokos sütőben 5 percig légkeverésen sütöm ezután a légkeverést lekapcsolom és alsó felső sütésen 190 fokon sütöm tovább 25 percig.
Tipp:
Friss élesztővel sokkal szebb az eredmény mint szárított élesztővel.
Mivel tej helyett víz van benne másnapra megkeményedik a tészta viszont fél perc mikrózás után ugyanolyan puha mint frissen.
Összehasonlításképpen hoztam két kalácsot ugyan ez a recept annyi különbséggel,hogy ami nem sütőformában sült az porélesztővel készült és tömörebb.
A sütési-főzési alapanyagaimat a Diéta Bt. webáruházából válogattam össze: http://dietabt.hu/webshop/
(Szponzorált tartalom)
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése