Egy igazi jó időt idéző sütemény ,egyszerű,üde ,könnyű, finom és természetesen glutén és laktózmentes.
Hozzávalók:
15 dkg Barbara kelt tészta liszt
30 dkg Barbara sütési lisztkeverék
2 db m méretű tojás
15 dkg porcukor
150 g laktózmentes tejföl
12 g sütőpor
25 dkg laktózmentes margarin
A lisztkeveréket,sütőport a margarinnal gyors mozdulatokkal eldolgozzuk.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót és sima tésztát gyúrunk belőle.
Minimum 30 percre helyezzük hűtőbe pihenni.
Lisztezett felületen fél cm vastagra nyújtsuk és tetszőleges formákkal szaggassuk ki.
Nálam kis kosárkák készültek amiket kikentem olajjal megtöltöttem tésztával és 180 fokos előmelegített sütőben sütöttem kb 10 percig, épp hogy szint kapjon. Lehetőleg a formába hűtsük ki mivel könnyen törik melegen a tészta.
A krém a következőképpen készült:
40 g Barbara vanília pudingpor
3 ek cukor
3 dl laktózmentes tej
2 dl laktózmentes tejszín
A lm tejet cukorral feltesszük melegedni mikor már langyos akkor hozzátesszük a vanília pudingot csomómentesre keverjük és lassú tűzön sűrűre főzzük.
A lm tejszínt felverjük és a kihűlt pudinggal kikeverjük. A kosárkákat megtöltjük a krémmel és gyümölcsökkel díszítjük.
A sütési-főzési alapanyagaimat a Diéta Bt. webáruházából válogattam össze: http://dietabt.hu/webshop/
(Szponzorált tartalom)
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése