2018. március 20., kedd

Palóc leves gluténmentesen

Mostanság igyekszem egyre több főzésemet is megörökíteni hátha segítség valakinek, gluténmentes minden felhasznált alapanyagom,mellette sok laktózmentes receptem is van.

Hozzávalók:

2 szál répa
1 szál petrezselyem gyökér
2 db burgonya
1 kis fej vöröshagyma
50 dkg sertéslapocka vagy comb
2 db Lucullus babérlevél
1 gerezd fokhagyma
1 üveg hüvelyes zöldbab
50 ml étolaj
1 tk Lucullus fűszerpaprika
1 ek ecet
só ízlés szerint
1 tk kapor
1 ek Boszorkány ételízesítő ( elhagyható) 
150 g laktózmentes tejföl

A hagymát felaprítom és az olajon megdinsztelem, ezután a felkockázott húst hozzáadom és néhány percig keverem, a fűszerek, fokhagyma és 4 liter víz hozzáadása után takarékon főzöm 1,5 órán (+-30 perc) keresztül. Majd belerakom a kaprot, ecetet és főzöm még 20 percet. A tejfölt egy kis tálba öntöm,1 merőkanál levessel és a rizsliszttel összekeverem rátöltöm a levesre és pár perc alatt felfőzöm. 


A főzési alapanyagaimat a Diéta Bt. webáruházából válogatom össze: http://dietabt.hu/webshop/

(Szponzorált tartalom)


Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...