Limara péksége oldalán találtam egy búzás receptet ezt alakítottam át glutén és laktózmentessé.
Hozzávalók:
1 dl laktózmentes tejszín
1 dl laktózmentes tej
1 db m méretű tojás
csipet só
1 ek Barbara burgonyapehely
1,5 ek cukor
30 dkg Barbara kelt tészta lisztkeverék
2,5 dkg friss élesztő
10 g Barbara kakaópor
1 ek lm margarin
A lm tejszínt, lm tejet, tojást, cukrot,élesztőt tálba mértem és összekevertem csomómentessé, hozzáadtam a lisztkeveréket,burgonyapelyhet végül sót és sima tésztává gyúrtam.
Összesen 630 g lett, kelesztés nélkül kettéosztottam a tésztát és az egyik felébe belegyúrtam a kakaóport.
Mindkét tésztát kinyújtottam fél cm vastagságúra,a fehéret lekentem az olvasztott margarinnal és rátettem a barna tésztát majd együtt nyújtottam fél cm vastagságúra.
Lekentem újra margarinnal és feltekertem, kettéosztottam az egyik felét csillagformájú csőbe a másikat a virág formájú csőbe helyeztem. A kupakot mindkét oldalra rátettem és 50 fokos sütőben 30 perc alatt megkelesztettem.
Kelesztés után egyik oldaláról eltávolítjuk a fedélt és 190 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük, kihűlve szeleteljük.
A sütési alapanyagaimat a Diéta Bt. webáruházából válogattam össze: http://dietabt.hu/webshop/
(Szponzorált tartalom)
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése