Mostanság rákaptam a pohárkrémekre finomak,mutatósak, egyszerűek. Volt itthon két csomag Barbara állatfigurás kekszem, de ez az egy amit mindig csak szétszedve eszek meg.Ezért gondolkoztam hogyan turbózhatom fel kicsit és itt jött az ötlet. A fekete erdő torta/sütemény tésztája kakaós, van benne meggy,tejszínhab,kakaós krém . Képzeljétek ez olyan jól sikerült,hogy nem csak gluténmentes hanem tejmentes is mivel a kekszek alapból glutén és tejmentesek voltak a tejszín habot pedig meegle literes verzióját használtam amit tejérzékenyek is fogyaszthatnak. Díszítésként tettem rá zebracsokit de az tejet tartalmaz így ha tejérzékeny vagy hagyd el róla vagy díszítsd mással.
Hozzávalók:
1 üveg meggybefőtt
1 cs Barbara vaníliapuding vagy 2 ek Barbara rizsliszt
200 ml tejszín
1 ek Barbara kakaópor + 100 ml tejszín
Tejmentes csokoládé (elhagyható)
A meggybefőttből 2-3 ek levet különteszünk majd a meggybefőttet saját levében összefőzzük a vanília pudinggal (vagy rizsliszttel) amikor beűrösödött félretesszük hűlni.
A kekszeket szedjük szét a krémet kaparjuk ki külön a vaníliást és külön a csokisat. A kekszeket daráljuk össze és keverjük el a 2-3 ek meggylével, ez azért szükséges,hogy ne legyen túl száraz a kekszalap.
A tejszínt verjük kemény habbá a 200 ml-hez keverjük hozzá a vanília krémet, a 100 ml-hez pedig a kakaóport és a csokis krémet.
Magas pohárba rakjuk így szebb lesz a rétegződés. Darált keksz- fehér krém-meggyzselé-kakaós krém- keksz- fehér krém- csokoládéforgács- meggy+ díszítés ( a zebra rúd nem tejmentes ! ezért aki tejérzékeny az hagyja el a díszítésből )
Aki tejérzékeny az a tetejére házilag is tud készíteni bevonatot 50 g Liga + 1 tk kakaópor+ 1-2 ek cukor összegyúrni és hűtőben visszadermeszteni. Ha nem tudsz tejmentes csokoládéról itt egy példa: Plamil cukromentes,gluténmentes,tejmentes csokoládé
A sütési alapanyagaimat a Diéta Bt. webáruházából válogatom össze: http://dietabt.hu/webshop/
(Szponzorált tartalom)
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése