2018. március 17., szombat

Feketeerdő pohárkrém tej és gluténmentesen

Mostanság rákaptam a pohárkrémekre finomak,mutatósak, egyszerűek. Volt itthon két csomag Barbara állatfigurás kekszem, de ez az egy amit mindig csak szétszedve eszek meg.Ezért gondolkoztam hogyan turbózhatom fel kicsit és itt jött az ötlet. A fekete erdő torta/sütemény tésztája kakaós, van benne meggy,tejszínhab,kakaós krém . Képzeljétek ez olyan jól sikerült,hogy nem csak gluténmentes hanem tejmentes is mivel a kekszek alapból glutén és tejmentesek voltak a tejszín habot pedig meegle literes verzióját használtam amit tejérzékenyek is fogyaszthatnak. Díszítésként tettem rá zebracsokit de az tejet tartalmaz így ha tejérzékeny vagy hagyd el róla vagy díszítsd mással. 

Hozzávalók:

1 üveg meggybefőtt
200 ml tejszín
1 ek Barbara kakaópor + 100 ml tejszín
Tejmentes csokoládé (elhagyható) 

A meggybefőttből 2-3 ek levet különteszünk majd a meggybefőttet saját levében összefőzzük a vanília pudinggal (vagy rizsliszttel) amikor beűrösödött félretesszük hűlni. 

A kekszeket szedjük szét a krémet kaparjuk ki külön a vaníliást és külön a csokisat. A kekszeket daráljuk össze és keverjük el a 2-3 ek meggylével, ez azért szükséges,hogy ne legyen túl száraz a kekszalap. 

A tejszínt verjük kemény habbá a 200 ml-hez keverjük hozzá a vanília krémet, a 100 ml-hez pedig a kakaóport és a csokis krémet. 

Magas pohárba rakjuk így szebb lesz a rétegződés. Darált keksz- fehér krém-meggyzselé-kakaós krém- keksz- fehér krém- csokoládéforgács- meggy+ díszítés ( a zebra rúd nem tejmentes ! ezért aki tejérzékeny az hagyja el a díszítésből )

Aki tejérzékeny az a tetejére házilag is tud készíteni bevonatot 50 g Liga + 1 tk kakaópor+ 1-2 ek cukor összegyúrni és hűtőben visszadermeszteni. Ha nem tudsz tejmentes csokoládéról itt egy példa: Plamil cukromentes,gluténmentes,tejmentes csokoládé




A sütési alapanyagaimat a Diéta Bt. webáruházából válogatom össze: http://dietabt.hu/webshop/

(Szponzorált tartalom) 



Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...