Hozzávalók:
490 g naturbit alfamix
10 g tápióka keményítő
1 cs instant élesztő
2 ek gyümölcscukor
6 g útifű
3 m méretű tojás tojássárgája
1 közepes méretű alma reszelve
2 dl tej (+ szükség esetén még apránként)
80g vaj
fél citromhéja
1 m vanília aroma
1 mk só
Előbb a száraz hozzávalókat mérjük a tálba majd a folyadékokkal sima tésztát gyúrunk. A lényeg hogy jól gyúrjuk meg a tésztát mert akkor fog szépen megkelni. A tésztát 50 fokos sütőbe tettem kelni 30 percre majd kivettem átgyúrtam kiszaggattam kilyukasztottam és további 15-20 percre letakarva a konyhapulton pihentettem. Ezután fogtam az öntöttvas lábasomat és félig engedtem olajjal elkezdtem közepes hőmérsékleten melegíteni majd mikor felforrósodott elkezdtem belerakni a fánkokat. Első pillanatban lesüllyednek majd szépen feljönnek az olaj felszínére. Gyönyörűen megsülnek az öntöttvas lábasban és nem szívják magukba se az olajat se meg nem égnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése