Hozzávalók:
Tészta:
5 db m méretű tojás
5ek naturbit alfamix
4ek gyümölcscukor
5ek naturbit alfamix
4ek gyümölcscukor
A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjéhez adunk 1 ek gyümölcscukrot és kemény habbá verjük, a sárgájához adunk 3 ek gyümölcscukrot és fehéredésig keverjük. A felvert habhoz keverjük a a sárgás masszát és óvatosan belekeverjük az 5 ek naturbit alfamixet is. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Krém:
3 dl cukrozatlan hulala
2 ek gyümölcscukor
200 g fagyasztott meggy
1 cs vanília puding
1,5 dl víz
A meggyet a vízben felfőzzük majd pudinggal besűritjük. A hulalát kemény habbá verjük közben 2 ek gyümölcscukrot adunk hozzá és tovább verjük. A megfőzött pudingos meggyet kihűtjük botmixerrel össze turmixoljuk és a hulalához keverjük. A kihűlt piskótát megkenjük a krémmel és tetszőleges gyümölcsökkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése