2018. december 13., csütörtök

Mézes puszedli Rizslisztből gluténmentesen,laktózmentesen

Így karácsony közeledtével a mézes is igazán közkedvelt sütemény ,hiszen sokáig eláll, finom, mennyei az illata és igazi ünnepi érzést biztosít.Készítettem már gluténmentes lisztkeverékből,de úgy döntöttem kipróbálom rizslisztből is hiszen az Orgran gluténpótlóval nincs lehetetlen .Nos kicsit porhanyósabb mint lisztkeverékes verziója valamint picit laposabb is lett de egy igazán ízletes sokáig elálló finomság lett belőle :)

Hozzávalók:

100 g méz
12 g porcukor 50 g margarin
25 g laktózmentes vaj
160 g rizsliszt
5 g szódabikarbóna
1 db s méretű tojás
1 mk mézes fűszer
1 nagyobb csipet fahéj

A mézet,porcukrot,margarint,vajat és tojást habosra keverjük, majd a száraz hozzávalókkal együtt összekeverjük. 
Ezt a masszát 1 órán keresztül a hűtőben pihentetjük.Mikor a  tészta szépen összeállt kisodorjuk a tésztát henger alakra és 1-1.5 cm vastag darabokra vágjuk.
Olajos kézzel gombócokat formázunk belőle amiket enyhén ellapogatunk.
Előmelegített sütőben 200 fokon 8 perc alatt légkeverésen megsütjük. A mézesek között legyen távolság ,hogy ne érjenek össze sütés közben. 
Ezután fogyaszthatjuk cukormázzal megkenve esetleg olvasztott csokival bevonva fogyasztjuk.







A recept termékmegjelenítést tartalmaz , ezt a receptet a Natago Sweet Kft. támogatta
(szponzorált tartalom)



Sütési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

1 megjegyzés:

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...