2019. március 19., kedd

Snidlinges pogácsa glutén,laktóz és élesztőmentesen




Hozzávalók:

5 dkg laktózmentes tejföl 
1 db m méretű tojás
1,5 dl laktózmentes tej 
2 ek olaj
1 tk. só
30 dkg nutrifree mix per pane
1 tk. méz
fél cs sütőpor
1 cs sonka apróra vágva
0,5 cs fetasajt
1 nagy csipet snidling
5 dkg vaj

1 db tojás a kenéshez

A hozzávalókat egy keverőtálba tesszük és alaposan összegyúrjuk. 
Kb 30 percig pihentetjük,majd a tésztát szilikonos nyújtólapra borítjuk. 
2 cm vastagságra lapogatjuk bevagdossuk a tetejét és kisebb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Lekenjük tojással és megszórjuk ismét snidlinggel. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 25 percig süssük. ( sütése sütőtől függ).Ez a fajta pogácsa omlósabb mint a hagyományos élesztős tészta viszont a fetasajttól, olajtól és vajtól puha lesz és nagyon finom, arról már nem is beszélve,hogy a snidling és a sonka mennyire feldobja.



Sütési és főzési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...