Hozzávalók:
5 dkg laktózmentes tejföl
1 db m méretű tojás
1,5 dl laktózmentes tej
2 ek olaj
1 tk. só
30 dkg nutrifree mix per pane
1 tk. méz
fél cs sütőpor
1 cs sonka apróra vágva
0,5 cs fetasajt
1 nagy csipet snidling
5 dkg vaj
1 db tojás a kenéshez
A hozzávalókat egy keverőtálba tesszük és alaposan összegyúrjuk.
Kb 30 percig pihentetjük,majd a tésztát szilikonos nyújtólapra borítjuk.
2 cm vastagságra lapogatjuk bevagdossuk a tetejét és kisebb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Lekenjük tojással és megszórjuk ismét snidlinggel. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 25 percig süssük. ( sütése sütőtől függ).Ez a fajta pogácsa omlósabb mint a hagyományos élesztős tészta viszont a fetasajttól, olajtól és vajtól puha lesz és nagyon finom, arról már nem is beszélve,hogy a snidling és a sonka mennyire feldobja.
Sütési és főzési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése