1 l laktózmentes tej (1,5 %)
1 cs vanília cukor
1 csipet só
5 ek kristálycukor
1 ek kukorica keményítő
1 ek étolaj
1cs Bourbon vanília
5 db m méretű tojás
Egy lábast kikenünk étolajjal és beleöntünk 8 dl laktózmentes tejet valamint hozzámérjük a cukrot.
A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét 2ek cukorral kemény habbá verjük.
A tejet felforraljuk majd takarékra vesszük és a felvert habból galuskákat szaggatunk. Lefedjük a lábast és kb 5 percig gőzöljük a tojásfehérjéket.
Ezután egy szűrőlapát segítségével tányérra szedjük és a következő lépéssel folytatjuk.
A tojássárgájához hozzáadjuk a vanília cukrot, bourbon vaníliát és sót majd masszává keverjük. Ezután a maradék 2 dl laktózmentes tejet hozzáöntjük és belerakjuk az 1 ek kukorica keményítőt. A forró tejből mérjünk hozzá 1-2 merőkanálnyit, hogy a tojás ne ugorjon össze hirtelen.
Belerakjuk a tejes tojássárgás masszát és néhány percig főzzük.
Amikor elkészült üveg edényekbe rakjuk és tojáshabot teszünk a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése