2021. augusztus 30., hétfő

Madártej gluténmentesen és laktózmentesen

1 l laktózmentes tej (1,5 %)
1 cs vanília cukor
1 csipet só
5 ek kristálycukor
1 ek kukorica keményítő
1 ek étolaj
1cs Bourbon vanília
5 db m méretű tojás
Egy lábast kikenünk étolajjal és beleöntünk 8 dl laktózmentes tejet valamint hozzámérjük a cukrot.
A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét 2ek cukorral kemény habbá verjük.
A tejet felforraljuk majd takarékra vesszük és a felvert habból galuskákat szaggatunk. Lefedjük a lábast és kb 5 percig gőzöljük a tojásfehérjéket.
Ezután egy szűrőlapát segítségével tányérra szedjük és a következő lépéssel folytatjuk.
A tojássárgájához hozzáadjuk a vanília cukrot, bourbon vaníliát és sót majd masszává keverjük. Ezután a maradék 2 dl laktózmentes tejet hozzáöntjük és belerakjuk az 1 ek kukorica keményítőt. A forró tejből mérjünk hozzá 1-2 merőkanálnyit, hogy a tojás ne ugorjon össze hirtelen.
Belerakjuk a tejes tojássárgás masszát és néhány percig főzzük.
Amikor elkészült üveg edényekbe rakjuk és tojáshabot teszünk a tetejére.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...