2018. december 19., szerda

Narancsos-csokis tallér

Ismeritek azt a tallért amin dzsem van és csokival van bevonva? Az egyik gluténmentes gyártónak is van de annyira drága,hogy megfizetni nagyon nehéz így ritkán jut hozzá az ember. Nos nekem annyira ízlett,hogy elhatároztam készítek egy otthoni verziót és lássuk be a házi mindig jobb <3 és fele annyi pénzráfordítással sokat elkészíthetünk belőle.

Narancsos-csokis tallér

50 dkg naturbit alfamix
fél csomag sütőpor
1kis pohár laktózmentes tejföl
4ek cukor
1csipet só
fél citrom reszelt héja
25 dkg laktózmentes margarin
1 m méretű tojás
pár csepp vanília aroma

A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután hozzáadjuk a kis pohár tejfölt és addig gyúrjuk kézzel míg szép sima tésztát nem kapunk ami szépen elfog válni a keverőtál falától.
Kb 30 percre tegyük hűtőbe a tésztát, ezután kinyújtjuk kb 3-4-5mm vastagra tetszőleges formákkal kiszúrjuk és kb 10 perc alatt előmelegített 180 fokos alsó felső sütéses sütőben kisütjük.
Vigyázzunk mert hamar megkapja ha nem nézzük.Mielőtt kiszedjük a tepsiből várjunk pár percet.

Töltelék:narancs dzsem
Naturbit csokicsepp

A tallérokra narancs dzsemet nyomunk és olvasztott csokicseppel bevonjuk.

Sütési alapanyagaimat a Glutenix-Naturbit webáruházából rendelem :



Sütési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

2018. december 13., csütörtök

Mézes puszedli Rizslisztből gluténmentesen,laktózmentesen

Így karácsony közeledtével a mézes is igazán közkedvelt sütemény ,hiszen sokáig eláll, finom, mennyei az illata és igazi ünnepi érzést biztosít.Készítettem már gluténmentes lisztkeverékből,de úgy döntöttem kipróbálom rizslisztből is hiszen az Orgran gluténpótlóval nincs lehetetlen .Nos kicsit porhanyósabb mint lisztkeverékes verziója valamint picit laposabb is lett de egy igazán ízletes sokáig elálló finomság lett belőle :)

Hozzávalók:

100 g méz
12 g porcukor 50 g margarin
25 g laktózmentes vaj
160 g rizsliszt
5 g szódabikarbóna
1 db s méretű tojás
1 mk mézes fűszer
1 nagyobb csipet fahéj

A mézet,porcukrot,margarint,vajat és tojást habosra keverjük, majd a száraz hozzávalókkal együtt összekeverjük. 
Ezt a masszát 1 órán keresztül a hűtőben pihentetjük.Mikor a  tészta szépen összeállt kisodorjuk a tésztát henger alakra és 1-1.5 cm vastag darabokra vágjuk.
Olajos kézzel gombócokat formázunk belőle amiket enyhén ellapogatunk.
Előmelegített sütőben 200 fokon 8 perc alatt légkeverésen megsütjük. A mézesek között legyen távolság ,hogy ne érjenek össze sütés közben. 
Ezután fogyaszthatjuk cukormázzal megkenve esetleg olvasztott csokival bevonva fogyasztjuk.







A recept termékmegjelenítést tartalmaz , ezt a receptet a Natago Sweet Kft. támogatta
(szponzorált tartalom)



Sütési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

2018. december 10., hétfő

Receptem a Vital Magazinban

A gluténmentes zserbó receptem megjelent a VITAL MAGAZIN mostani számában és egy egész oldalt kapott , köszönöm a lehetőséget a Hunorganic Kft-nek.

Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

2018. december 7., péntek

Kókuszgolyó gluténmentesen

Kókuszgolyó #glutenmentes és #laktozmentes verzióban #naturbit csokoládés kekszből 
Összetevők: gluténmentes lisztkeverék: kukorica keményítő, rizsliszt, burgonya keményítő, dextróz, kukorica liszt, stabilizátor, (guar gumi, E 464), burgonyapehely (szárított burgonya, emulgálószer, /E 471 zsírsavak mono-és digliceridjei/, stabilizátor E 450 dinátrium difoszfát, tartósítószer /E 223 nátrium-metabilSZULFIT, antioxidáns E 320 /, psillyum rost, burgonya rost, stabilizátor (E 415 xantangumi) lisztkezelő szer (E 300 aszkorbinsav), almarost, /margarin /növényi zsír, víz, növényi olaj, keményített növényi zsír, emulgálószer (étkezési zsírsavak mono -és digliceridjei, napraforgó lecitin), étkezési só (0,1%), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav), aroma színezék (béta -karotin)/, cukor, csokicsepp, 13% (kakaómassza 54%), cukor, emulgálószer: SZÓJAlecitin, természetes vanilia aroma), víz, kakaópor.

A keksz : búzamentes, édesítőszert nem tartalmaz, élesztőmentes, glutamátmentes, gluténmentes, hajdinamentes, laktózmentes, mogyorómentes, rostban gazdag, tejmentes, tojásmentes, vegán
Allergén: burgonya, kukorica, rizs, szójalecitin, szulfit

Szeretem ezt a kekszet hiszen ebből a süteményből pohárkrémeket, kókuszgolyót , süteményalapot tudunk még készíteni.
Kókuszgolyó:
3*150 g Naturbit csokoládés sütemény
250 ml meggylé
200 g barack lekvár
100 g margarin
50 g kukoricapehely
rumaroma
kókuszreszelék
meggy

A kekszet ledaráljuk és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Kakaót nem kell hozzá tenni hiszen alapból tartalmaz a keksz , ugyanígy cukrot sem .A masszát 30g-os adagokra osztjuk,mindegyik közepébe meggyet teszünk golyóvá formázzuk és kókuszreszelékben megforgatjuk. Ebből az adagból 24 db kókuszgolyó készült.


Sütési alapanyagaimat a Glutenix-Naturbitwebáruházából rendelem : https://hunorganic.com/mentes-webaruhaz/














Sütési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

Sajtos rúd gluténmentesen és laktózmentesen




Roppant egyszerű és gyors finomság ami napokig eláll és tökéletes alkalmakra, dolgozni/suliba vinni stb  



250 g Naturbit Alfamix

125 g Laktózmentes margarin

1 db m méretű tojás
150 g laktózmentes tejföl
1 tk só
6 g sütőpor

Tetejére:

150 g reszelt laktózmentes trappista sajt
tojás a tetejére

A hozzávalókat tálba mérjük és összegyúrjuk.
30 percig pihentetjük a hűtőben.
Ezután kinyújtjuk és felcsíkozzuk lekenjük tojással és megszórjuk laktózmentes reszelt sajttal.
( nekem pl. van egy szupi formám amit rányomok és már kész is )
180 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.




Sütési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem : https://hunorganic.com/mentes-webaruhaz/





Sütési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

2018. december 2., vasárnap

Sütőnap Újpesten

A mai napon tartottuk a Hunorganic Kft Mikulás napi sütőpartiját. Évivel,Monával és velem finomabbnál, finomabb süteményeket készíthettek a résztvevők amikre a jegyek rekord rövid idő alatt elkeltek.Volt bejgli,zserbó a felnőttekkel és sok sok keksz is aprócska kezek sok sok segítségével. Nagyon jó hangulatban telt a négy óra ami észrevehetetlenül elröpült :) 












Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...