2021. február 24., szerda

Palacsinta glutén és laktózmentesen

 PALACSINTA csupa nagy betűvel

Annyira de annyira jó és még más nap is pihe puha és ultra vékonyra süthető természetesen glutén és laktózmentesen :)
3 db m méretű tojás
1 tk cukor
1 cs vanília cukor
2 ek étolaj
6 g sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
csipet só
200 g gluténmentes lisztkeverék (Schar mix c)
200 ml ásványvíz
350 ml laktózmentes tej
A tojásokat, sütőport,cukrokat, étolajat összekeverjük.
Hozzáadjuk a sütőport,szódabikarbónát és a gluténmentes lisztkeveréket ebből sűrű masszát készítünk.
Apródonként belekeverjük a laktózmentes tejet majd az ásványvizet amelyből nagyon híg alap lesz.A palacsintasütőt vékonyan olajjal kikenjük majd egy kisebb merőkanálnyi adagot beleterítünk így vékony tésztát tudunk sütni belőle.
Töltelék:
250 g laktózmentes túró
150 g laktózmentes tejföl
1 fél citrom reszelt héja+leve
ízlés szerint cukor
A hozzávalókat tálba mérjük és összekeverjük majd a tésztákat megtöltjük.
A recept elkészítéséhez a
laktozmentes.hu
MagicMilk termékeit használtam.
(szponzorált tartalom)

2021. február 4., csütörtök

Túrós kapros nokedli köret

Hoztam nektek egy köret ötletet én imádom mert igazán változatossá tudja tenni az ebédet és könnyű elkészíteni.


Túrós nokedli
3 db tojás
2 dl víz
1 kk só
25 dkg 
laktozmentes.hu
 túró
20-25 dkg gluténmentes lisztkeverék
1ek étolaj
1 kk kapor

A tojásokhoz hozzáadjuk a túrót,kaprot, vizet,olajat és sót majd elkeverjük .Ezután kanalanként belemérjük a gluténmentes lisztkeveréket ami lehet és sima masszává keverjük.Akkor jó ha nem túl lágy és nem túl kemény hanem könnyen szaggatható.
Forró bő lobogó sós vízbe szaggassuk és főzzük ki.
Pörkölthöz, sült szalonnához laktózmentes tejföllel egyaránt tálalható köretként.
A recept elkészítéséhez a laktozmentes.hu MagicMilk termékeit használtam.
(szponzorált tartalom)
#reklám #promóció #MagicMilk #laktózmentesterméke 










2020. december 23., szerda

Fanta szelet gluténmentesen és laktózmentesen


Lisztérzékenység mellett sokszor kart karöltve jár a laktózérzékenység is. Szerencsére egyre szélesebb a paletta így laktózmentes verzióban is egyre több terméket találunk meg a boltok polcain.A mostani receptemben a MagicMilk termékeit szeretném figyelmetekbe ajánlani egy szuper könnyű és nagyon finom sütemény formájában. Már maga a színe is pazar hát még az íze.Csoki,túró és narancs ismét egy tökéletes ünnepi édesség, amivel tuti sikert aratsz karácsonykor is.
Hozzávalók:
6 db m méretű tojás
1 tk holland kakaópor
5 ek cukor
5 ek gluténmentes lisztkeverék
csipet só
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a sárgájához mérjük a cukrot és fehéredésig keverjük.
A sárgás masszát a felvert habhoz öntjük,óvatosan összekeverjük,hozzáadjuk a lisztkeveréket és a kakaóport majd elkeverjük ügyelve,hogy a habot ne törjük. Előmelegített sütőben 20*30 cm tepsiben 160 fokon tűpróbáig sütjük nálam kb 25 perc volt .
Krém:
3 ek cukor
1 citrom reszelt héja+leve
Tetejére:
1 cs vaníliapudingpor
5 dl narancs üditő
A hozzávalókat tálba mérjük és összekeverjük majd a tészta tetejére simítjuk.
Egy csomag vanília ízű pudingot 5 dl narancs ízesítésű üdítőben összefőzünk. Pár percet hagyjuk hűlni majd a túró tetején eloszlatjuk.Pár órán keresztül hűtőben pihentetjük végül tetszőleges nagyságú szeletekre vágva tálaljuk. A recept elkészítéséhez a
laktozmentes.hu
MagicMilk termékeit használtam.
(szponzorált tartalom)





A receptet készítette : Lia Food and Cake-Gluténmentes Blog

2020. március 21., szombat

Linzer mandulalisztből és barna rizslisztből

25 dkg mandula liszt
20 dkg barna rizsliszt
50 g Tápióka keményítő
5 g útifű
2 db m méretű tojás
1 csipet só
15 dkg porrá őrölt eritrit
2 ek tejföl
1 cs sütőpor
A hozzávalókat tálba mérjük és összegyúrjuk. Mivel nem lesz egy stabil tészta így félre tesszük a hűtőbe egy órát pihenni.
Barna rizslisztes felületen kinyújtjuk és tetszőleges formával kiszaggatjuk ezután 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.Vigyázzunk mert könnyen túl sül.Mikor kivesszük a sütőből kicsit várjunk vele mielőtt kiszedjük a tepsiből mert forrón könnyen törik. Cukormentes lekvárral megtöltjük őket és porrá őrölt eritrittel megszórva tálaljuk .


2020. február 19., szerda

Kakaós csiga Mimen fehér kenyér és kalács lisztkeverékből


500 g MiMen fehér kenyér és kalács lisztkeverék
100 g margarin
25 g Budafoki élesztő
70 g eritrit
3 dl tej
csipet só

Robotgép segítségével összegyúrjuk a hozzávalókat majd kelesztés nélkül kinyújtjuk.

Töltelék:
3 ek eritrit
1 ek kakaópor
4-5 ek étolaj
Megkenjük a kakaókrémmel és feltekerjük.Fehér cérna segítségével másfél cm vastag darabokra vágjuk és kicsit lenyomkodjuk.Ebből a mennyiségből 8-9 db jön ki. Olaj spray-el leszórjuk és 50 fokos sütőbe helyezzük 35 percre kelni.
Ezután 180 fokos légkeveréses sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Porrá őrölt eritrittel megszórva tálaljuk.


2020. február 5., szerda

Túrós-sajtos falat Szafi free expressz lisztkeverékből

Recept :

250 g reszelt trappista sajt
250 g túró
1 tk só
100 g vaj
150 g Szafi free expressz lisztkeverék
1 tojássárgája a kenéshez 
magvak,mák,dekor só a szóráshoz

A hozzávalókat tálba mérjük és összegyúrjuk. 
Kb 1,5 cm vastagságúra kilapogatjuk a tésztát majd lisztezett műanyag spatula segítségével apró darabokra vágjuk . 
A tojássárgával lekenjük, és megszórjuk mákkal, köménnyel,dekor sóval,szezámmaggal,snidlinggel stb.
180 fokos sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütjük. 





baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...