2021. augusztus 30., hétfő

Madártej gluténmentesen és laktózmentesen

1 l laktózmentes tej (1,5 %)
1 cs vanília cukor
1 csipet só
5 ek kristálycukor
1 ek kukorica keményítő
1 ek étolaj
1cs Bourbon vanília
5 db m méretű tojás
Egy lábast kikenünk étolajjal és beleöntünk 8 dl laktózmentes tejet valamint hozzámérjük a cukrot.
A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét 2ek cukorral kemény habbá verjük.
A tejet felforraljuk majd takarékra vesszük és a felvert habból galuskákat szaggatunk. Lefedjük a lábast és kb 5 percig gőzöljük a tojásfehérjéket.
Ezután egy szűrőlapát segítségével tányérra szedjük és a következő lépéssel folytatjuk.
A tojássárgájához hozzáadjuk a vanília cukrot, bourbon vaníliát és sót majd masszává keverjük. Ezután a maradék 2 dl laktózmentes tejet hozzáöntjük és belerakjuk az 1 ek kukorica keményítőt. A forró tejből mérjünk hozzá 1-2 merőkanálnyit, hogy a tojás ne ugorjon össze hirtelen.
Belerakjuk a tejes tojássárgás masszát és néhány percig főzzük.
Amikor elkészült üveg edényekbe rakjuk és tojáshabot teszünk a tetejére.






2021. június 22., kedd

Joghurt torta gluténmentesen és laktózmentesen

 Néhány hete ,hogy készítettem ezt a glutén és laktózmentes joghurt tortát de eddig nem volt időm feltölteni. De most,hogy ilyen forróság van eszembe jutott ,hogy milyen jó lenne ha lenne még ebből a isteni finom sütiből. Ami ebben a nagy melegben igazán jól jönne


Joghurt torta glutén és laktózmentesen
Tészta:
5 db m méretű tojás
5 ek cukor
5 ek gluténmentes lisztkeverék
1 csipet só
Krém:
3*150 g natúr laktózmentes joghurt
1*150 g laktózmentes görög joghurt
3 ek cukor
1 ek étkezési zselatin
200 ml laktózmentes habtejszín
Meggyes krém:
150 g laktózmentes meggyes joghurt
50 ml laktózmentes habtejszín
1 tk expressz zselatin
1 ek cukor
Tészta:
A tojásokat kettéosztjuk és a fehérjéhez adunk 1 ek cukrot a többit pedig a sárgájához.
A fehérjét kemény habbá míg a sárgáját a cukorral világos sűrű masszává keverjük.
Ezután a fehérjéhez keverjük óvatosan a sárga masszát, majd a lisztkeveréket a sóval és a sima masszát 18-os kapcsos tortaformába öntjük.
Előmelegített sütőben 160 fokon kb 35 perc alatt tűpróbáig sütjük majd formában kihűtjük.
A kihűlt tésztát 3 részre vágjuk és megtöltjük az alábbi krémekkel:
Joghurt krém:
A joghurtokat, zselatint, cukrot felforraljuk majd kihűtjük.
A tejszínt felverjük és a megfőzött joghurthoz keverjük.
Meggyes krém:
A tejszínt felverjük és a laktózmentes meggyes joghurtot, cukrot és expressz zselatint belekeverjük.
A tésztát kapcsos tortaformába tesszük és a következőképpen töltjük be:
piskóta-fehér joghurt krém-piskóta-meggyes joghurt krém-piskóta-fehér joghurt krém
A betöltött süteményt néhány órára hűtőbe tesszük pihenni végül az oldalát laktózmentes csokoládéval és gyümölcsökkel díszítjük.
A tetején a gyümölcsök frissességét tortazselével fixáltam de ez kihagyható lépés.
A recept elkészítéséhez a laktozmentes.hu MagicMilk termékeit használtam.
(szponzorált tartalom)






2021. április 3., szombat

Képviselőfánk gluténmentesen és laktózmentesen

Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánok .Hoztam nektek egy szupi receptet ami hamar elkészíthető és nagyon fincsi. :)
Képviselőfánk gluténmentesen és laktózmentesen
200 g víz
200 g laktózmentes vaj
1 tk cukor
1 tk só
200 g gluténmentes lisztkeverék
5 db tojás L méret
Krémhez
1 cs vanília ízű pudingpor
4 dl laktózmentes tej
4 ek cukor
2 dl laktózmentes tejszín
Tejszínhabhoz
3 dl laktózmentes tejszín
A vizet a vajjal, cukorral, és sóval felforraljuk.
Amikor felfőtt, hozzáadjuk a gluténmentes lisztkeveréket, és folyamatosan keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Akkor jó ha elválik a lábas falától.
Egy hideg tálba, pár percet hűlni hagyjuk a tésztát. Ha túl meleg a tészta akkor a tojások hozzáadása után rántottát kapunk!
A tojásokat felütjük és a tészta masszához adjuk egyenként, ami akkor jó ha kb. nokedli állagú lesz.
A tepsit sütőpapírral béleljük: a szilikonos sütőpapírt vízbe merítjük és kicsavarjuk ezzel kellő nedvességhez fog jutni majd a tésztánk.
A tésztát csillag alakú habnyomós zsákba tesszük és dió méretű tésztákat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe.
A sütőt 210 C fokra előmelegítjük (a legjobb ha van légkeverésünk vagy hőlégbefúvó funkciónk) , és kb. 20 perc alatt megsütjük .Ezután a sütő hőfokát 180 fokra visszavesszük és csak alsó felső sütéssel kb 10-15 percig szárítjuk.
Míg a tészta hűl addig elkészítjük a tölteléket.
A pudingot elkeverjük a cukorral majd a laktózmentes tejben jól elkeverjük és lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük ,ezután levesszük a tűzről.Robotgép segítségével folyamatos keverés mellett kihűtjük ezzel elkerülve hogy a puding csomósodjon esetleg bőrösödjön. A már kihűlt vaníliakrémhez adunk 2dl laktózmentes tejszínhabot és robotgépben magas fokozaton keverjük össze.
A 3 dl tejszínhabot verjük kemény habbá ez fog a vanília réteg fölé kerülni.
A fánkokat vágjuk ketté töltsük meg a krémmel majd tejszínhabbal végül porcukorral megszórva tálaljuk.
A recept elkészítéséhez a laktozmentes.hu MagicMilk termékeit használtam.
(szponzorált tartalom)





2021. március 18., csütörtök

Ferdinánd tekercs glutén és laktózmentesen

 A ferdinánd tekercset pár éve láttam egy sütiversenyzős tv műsorban készíteni és egyből megfogott. Azóta is nagyon nagy kedvenc nálunk és nektek is bátran ajánlom hiszen nem túl bonyolult sütemény mégis elképesztően finom.


Ferdinánd tekercs glutén és laktózmentesen :

50 dkg gluténmentes lisztkeverék
1 cs vanília cukor
5 dkg laktózmentes vaj
2 db m méretű tojás sárgája
2 ek kristálycukor
40 g friss élesztő
csipet só
3 dl laktózmentes tej

Krém:
10 dkg puha laktózmentes vaj
13 dkg cukor
1 cs vanília cukor
1 citrom reszelt héja
1 marék mazsola

Locsolás:
1 dl laktózmentes tej
8 dkg cukor

Tálba mérjük a gluténmentes lisztkeveréket, vaníliacukrot, tojássárgákat,a laktózmentes tejet, élesztőt, cukrot, laktózmentes vajat, pedig kb 1,5 percig mikrózzuk ezután hozzáadjuk a többi alapanyaghoz és összegyúrjuk. Ne legyen kemény a tészta mert akkor nem fog szépen megkelni.
Elkészítjük a krémet: A laktózmentes vajat és cukrot habosra keverjük.
Még keletlenül kinyújtjuk megkenjük a kikevert krémmel megszórjuk mazsolával és feltekerjük. Kb 2 centis darabokra vágjuk és lazán egymástól nagyobb távolságokra helyezzük el sütőformában (24-es kapcsos tortaforma) letakarva fóliával a konyhapulton ( kb 40- 50 percig) sütőben 50 fokon ( 25-35 percig) kelesztjük.
Mikor megkelt 190 fokos sütőben 40 percig sütjük majd lelocsoljuk a tejes cukros mázzal és további 15 percig sütjük ugyanezen a hőmérsékleten.

A recept elkészítéséhez a laktozmentes.hu MagicMilk termékeit használtam.
(szponzorált tartalom)
#reklám #promóció #MagicMilk #laktózmentestermék























2021. február 24., szerda

Palacsinta glutén és laktózmentesen

 PALACSINTA csupa nagy betűvel

Annyira de annyira jó és még más nap is pihe puha és ultra vékonyra süthető természetesen glutén és laktózmentesen :)
3 db m méretű tojás
1 tk cukor
1 cs vanília cukor
2 ek étolaj
6 g sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
csipet só
200 g gluténmentes lisztkeverék (Schar mix c)
200 ml ásványvíz
350 ml laktózmentes tej
A tojásokat, sütőport,cukrokat, étolajat összekeverjük.
Hozzáadjuk a sütőport,szódabikarbónát és a gluténmentes lisztkeveréket ebből sűrű masszát készítünk.
Apródonként belekeverjük a laktózmentes tejet majd az ásványvizet amelyből nagyon híg alap lesz.A palacsintasütőt vékonyan olajjal kikenjük majd egy kisebb merőkanálnyi adagot beleterítünk így vékony tésztát tudunk sütni belőle.
Töltelék:
250 g laktózmentes túró
150 g laktózmentes tejföl
1 fél citrom reszelt héja+leve
ízlés szerint cukor
A hozzávalókat tálba mérjük és összekeverjük majd a tésztákat megtöltjük.
A recept elkészítéséhez a
laktozmentes.hu
MagicMilk termékeit használtam.
(szponzorált tartalom)

2021. február 4., csütörtök

Túrós kapros nokedli köret

Hoztam nektek egy köret ötletet én imádom mert igazán változatossá tudja tenni az ebédet és könnyű elkészíteni.


Túrós nokedli
3 db tojás
2 dl víz
1 kk só
25 dkg 
laktozmentes.hu
 túró
20-25 dkg gluténmentes lisztkeverék
1ek étolaj
1 kk kapor

A tojásokhoz hozzáadjuk a túrót,kaprot, vizet,olajat és sót majd elkeverjük .Ezután kanalanként belemérjük a gluténmentes lisztkeveréket ami lehet és sima masszává keverjük.Akkor jó ha nem túl lágy és nem túl kemény hanem könnyen szaggatható.
Forró bő lobogó sós vízbe szaggassuk és főzzük ki.
Pörkölthöz, sült szalonnához laktózmentes tejföllel egyaránt tálalható köretként.
A recept elkészítéséhez a laktozmentes.hu MagicMilk termékeit használtam.
(szponzorált tartalom)
#reklám #promóció #MagicMilk #laktózmentesterméke 










2020. december 23., szerda

Fanta szelet gluténmentesen és laktózmentesen


Lisztérzékenység mellett sokszor kart karöltve jár a laktózérzékenység is. Szerencsére egyre szélesebb a paletta így laktózmentes verzióban is egyre több terméket találunk meg a boltok polcain.A mostani receptemben a MagicMilk termékeit szeretném figyelmetekbe ajánlani egy szuper könnyű és nagyon finom sütemény formájában. Már maga a színe is pazar hát még az íze.Csoki,túró és narancs ismét egy tökéletes ünnepi édesség, amivel tuti sikert aratsz karácsonykor is.
Hozzávalók:
6 db m méretű tojás
1 tk holland kakaópor
5 ek cukor
5 ek gluténmentes lisztkeverék
csipet só
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a sárgájához mérjük a cukrot és fehéredésig keverjük.
A sárgás masszát a felvert habhoz öntjük,óvatosan összekeverjük,hozzáadjuk a lisztkeveréket és a kakaóport majd elkeverjük ügyelve,hogy a habot ne törjük. Előmelegített sütőben 20*30 cm tepsiben 160 fokon tűpróbáig sütjük nálam kb 25 perc volt .
Krém:
3 ek cukor
1 citrom reszelt héja+leve
Tetejére:
1 cs vaníliapudingpor
5 dl narancs üditő
A hozzávalókat tálba mérjük és összekeverjük majd a tészta tetejére simítjuk.
Egy csomag vanília ízű pudingot 5 dl narancs ízesítésű üdítőben összefőzünk. Pár percet hagyjuk hűlni majd a túró tetején eloszlatjuk.Pár órán keresztül hűtőben pihentetjük végül tetszőleges nagyságú szeletekre vágva tálaljuk. A recept elkészítéséhez a
laktozmentes.hu
MagicMilk termékeit használtam.
(szponzorált tartalom)





A receptet készítette : Lia Food and Cake-Gluténmentes Blog

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...