2017. április 17., hétfő

Ferdinánd tekercs gluténmentesen GM gluten free

Hozzávalók: 


50 dkg Naturbit Alfamix 

5 dkg Rama margarin ( laktózmentessel helyettesíthető) )

2 db tojássárga ( helyettesíthető 1 kisebb alma reszelve ) 

3 dkg cukor 

1cs szárított élesztő (  3dkg friss élesztő) 

1,5 dkg só
3dl tej (jól gyúrható legyen nekem elég volt 3dl ) ( laktózmentessel helyettesíthető)
Krém:
5 dkg puha margarin (( laktózmentessel helyettesíthető) )
13 dkg cukor 
pár csepp vanília aroma 
citromhéj reszelék
1 marék mazsola

Locsolás:
1 dl tej ( laktózmentessel helyettesíthető) 
8dkg cukor 
pár csepp vanília aroma
Összegyúrjuk a margarint a liszttel, sóval, tojássárgával, az élesztővel és a langyos tejjel. Ne legyen kemény a tészta mert akkor nem fog szépen megkelni.

Érdemes gumikesztyűben gyurmázni hiszen arra nem ragad úgy mint csupasz kézre. Kelesztőtálba tesszük és 30-40 perc alatt duplájára kelesztjük. 
Fél cm vastag téglalappá nyújtjuk,megkenjük a kikevert krémmel (A margarint a cukorral ,vanília aromával a citromhéj reszelékkel habosra keverjük, és hozzáadjuk a mazsolát) és feltekerjük.
Feldaraboljuk kb 2 cm széles tekercsekre.
Kikenünk olajjal egy kapcsos tortaformát, majd kristálycukorral megszórjuk, hogy ráragadjon.
Lazán beletesszük a tekercseket a formába. Ismét kelesztjük fél órát. 190 fokon elkezdjük sütni Félidőben a langyos cukros tejes keverékkel meglocsoljuk majd mikor megsült, kifordítjuk a formából.


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...