Hozzávalók:
50 dkg Naturbit Alfamix
5 dkg Rama margarin ( laktózmentessel helyettesíthető) )
2 db tojássárga ( helyettesíthető 1 kisebb alma reszelve )
3 dkg cukor
1cs szárított élesztő ( 3dkg friss élesztő)
1,5 dkg só
3dl tej (jól gyúrható legyen nekem elég volt 3dl ) ( laktózmentessel helyettesíthető)
Krém:
5 dkg puha margarin (( laktózmentessel helyettesíthető) )
13 dkg cukor
pár csepp vanília aroma
citromhéj reszelék
1 marék mazsola
Locsolás:
1 dl tej ( laktózmentessel helyettesíthető)
8dkg cukor
pár csepp vanília aroma
Összegyúrjuk a margarint a liszttel, sóval, tojássárgával, az élesztővel és a langyos tejjel. Ne legyen kemény a tészta mert akkor nem fog szépen megkelni.
Érdemes gumikesztyűben gyurmázni hiszen arra nem ragad úgy mint csupasz kézre. Kelesztőtálba tesszük és 30-40 perc alatt duplájára kelesztjük.
Fél cm vastag téglalappá nyújtjuk,megkenjük a kikevert krémmel (A margarint a cukorral ,vanília aromával a citromhéj reszelékkel habosra keverjük, és hozzáadjuk a mazsolát) és feltekerjük.
Feldaraboljuk kb 2 cm széles tekercsekre.
Kikenünk olajjal egy kapcsos tortaformát, majd kristálycukorral megszórjuk, hogy ráragadjon.
Kikenünk olajjal egy kapcsos tortaformát, majd kristálycukorral megszórjuk, hogy ráragadjon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése