2017. április 21., péntek

Főzött pogácsa gluténmentesen GM gluten free


Hozzávalók:


4 dl tej
2 dl étolaj
1 tk só
30 dkg naturbit alfamix
6 db tojás
25 dkg sajt:fele füstölt fele trappista

A tejet az olajjal felforraljuk , mikor elkezd forrni takarékra vesszük és beleöntjük a lisztet. Azonnal elkezdjük keverni a robotgéppel, kb. egy percig. Utána levesszük a tűzről és egyenként elkavarjuk benne a tojásokat, (ügyeljünk rá hogy ne rántottát készítsünk belőle) ettől olyan nokedliszerű tészta lesz belőle, majd beleöntjük a reszelt sajtot (egy keveset hagyunk a sajtból a tetejére is) és azzal is alaposan elkavarjuk.Mikor jól összeforgattuk a hozzávalókat félretesszük kb, 3-4 percre hűlni a nyújtódeszkán.Ezután ellapogatjuk és pogácsa szaggatóval formázzuk.A tetejét megkenjük 1 ek joghurt+ 1db tojássárgája keverékével és megszórjuk sajttal. 170 fokos előmelegített sütőben készre sütjük. A tészták között hagyjunk egy ujjnyi távolságot mert megfog kétszeresére nőni.Mikor megsült kihűtjük és nejlonzacskóba vagy lezárható dobozba tároljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...