2017. április 29., szombat

Linzer laktózmentesen és gluténmentesen

Linzer,sokan szeretjük de vajon tudjuk e honnan származik? 
Müller Antal nősülés lévén került be a cukrászdát alapító Schwabl-családba – ő volt az is, aki a szabadságharcot követően megalkotta egyik kedvenc süteményünket. A neve pedig nem Linz városának emlékét őrzi: Müller egy 1848-as főhadnagyról, Linzer Rudolfról nevezte el új alkotását.
(Forrás: Google)


Hozzávalók:


50 dkg glutenix alfamix
fél csomag sütőpor
1kis pohár tejföl
4ek cukor
1csipet só
fél citrom reszelt héja
25 dkg margarin
1 m méretű tojás
pár csepp vanília aroma



A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután hozzáadjuk a kis pohár tejfölt és addig gyúrjuk kézzel míg szép sima tésztát nem kapunk ami szépen elfog válni a keverőtál falától. 
Kb 30 percre tegyük hűtőbe a tésztát, ezután kinyújtjuk kb 3-4-5mm vastagra tetszőleges formákkal kiszúrjuk és kb 10 perc alatt előmelegített 180 fokos alsó felső sütéses sütőben kisütjük.
Vigyázzunk mert hamar megkapja ha nem nézzük.Mielőtt kiszedjük a tepsiből várjunk pár percet.

Töltelék: Baracklekvár Tupperware segítségével nyomkodtam a linzerek lyukjába.















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...