2017. április 17., hétfő

Meggyes piskóta gluténmentesen GM gluten free

Hozzávalók: 



6 db M méretű tojás

4 ek  cukor ( eritrittel,gyümölcscukorral helyettesíthető) 
8 ek naturbit alfamix
1cs vanília cukor (xilites vanília cukorral helyettesíthető) 
fél kg friss meggy
fahéj
Szórás: 1ek gyümölcscukrot ledaráltam és azzal szórtam meg

A tojásokat kettéválasztjuk,a fehérjéhez adunk 2 ek gyümölcs cukrot és kemény habbá verjük.Közben a sárgájához adunk 2 ek gyümölcs cukrot,1cs vaníliacukrot és fehéredésig keverjük. A felvert habhoz adjuk a sárga masszát elkeverjük majd hozzáadunk 8 ek naturbit alfamixet és sima tésztává keverjük majd sütőpapírral bélelt(én formaelválasztó spray-t használtam) kicsi tepsibe tesszük a tészta felét(25*15 cm tepsi). Megszórjuk ízlés szerint gyümölcs cukorral és fahájjal ízesített meggyel rátesszük a tészta másik felét és előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Mikor kihűlt porcukorral (gyümölcs cukor) megszórva tálaljuk.






megvásárolható: http://kenyersutes.hu/hu/


Facebook elérhetőséghez kattints ide

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...