Nagyon szerettem régen a krémest. Sokáig gondolkoztam,hogyan is kellene olyan tésztát készíteni amiből hasonló lesz mint a gluténos. Régebben már feltettem a Julcsi gluténmentes süteményei facebook csoportomba ahol többen is elkészítettek már :) aminek nagyon örülök.Most megosztom a receptet blogon keresztül is :)
Hozzávalók:
25dkg Naturbit alfamix
25dkg laktózmentes margarin
1tk 20%-os ecet
1tk só
1dl hideg víz
A tésztát kinyújtsuk négyzetté és a margarinos tömböt rárakjuk,Ráhajtjuk a négy oldalát és keveset nyújtunk rajta felhajtjuk megfordítjuk 90 fokban megint kinyújtjuk kicsit felhajtsuk. Ezután jó párszor összehajtjuk és kicsiket nyújtunk rajta. Kb 1 órára hűtőbe tesszük majd kinyújtsuk 2 db vékonyabb téglalappá megszurkáljuk villával az egyiket egészben süssük meg a másikat viszont 8*8-as (össze fog menni kicsit) kocka alakú szaggatóval szaggatjuk ki (ezt ne szurkáljuk meg) és 220 fokos előmelegített sütőben megsütjük.
Krém:
7 db m méretű tojás fehérje
2cs vanília puding
6 dl (laktózmentes) tej
cukor ízlés szerint
A cukorból tejből és vaníliapudingból sűrű krémet főzünk és még forrón hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. A tepsibe terítjük az egyik tésztát rákenjük a krémet és pár percre(3-4) sütőbe tesszük 180 fokra. Ezt követően a kis kockákat rátesszük a krémre. 2-3 órára hűtőbe tesszük feldaraboljuk és porcukorral tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése