Tészta:
30 dkg nutrifree per pane + 5dkg 2 dkg friss élesztő
5 dkg olvasztott laktózmentes vaj
1 db L méretű tojás
1,5 dl laktózmentes tej
1 tk cukor
1 kk só
máz:
15 g rizsliszt
15 g só
25 ml víz keveréke
A hozzávalókat egy tálba mérem és összegyúrom sima tésztává( a friss élesztőt csak belemorzsoltam nem futtattam) és langyos helyen duplájára kelesztem.
Ezután felosztom 6 egyforma részre és kisodrom úgy hogy a két vége vékonyabb legyen viszont a közepe dundibb ez lesz a perec alja.
Ezt követően a két vékony szélét megfogom és összefonom majd perec alakúra formázom. Lekenem őket tojással és elkezdem sütni előmelegített sütőben 180 fokon.
Kb 10 perc múlva kiveszem őket a sütőből és megkenem a mázzal majd tovább sütöm kb 20 percig.
A mostani pereceimet nagyobbra és vékonyabb ropogósabbra készítettem.
Elképesztően finom igazi vásári perecek lettek :)
Készítette: Csné Molnár Julianna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése