2017. április 14., péntek

Perec gluténmentesen 1.

A vásári forgatagokban alap a perec vásárlás de nekünk lisztérzékenyeknek sem kell lemondanunk erről a finomságról hiszen otthon könnyen elkészíthető.

Tészta:

30 dkg nutrifree per pane + 5dkg 2 dkg friss élesztő
5 dkg olvasztott laktózmentes vaj
1 db L méretű tojás
1,5 dl laktózmentes tej
1 tk cukor
1 kk só


máz:
15 g rizsliszt
15 g só
25 ml víz keveréke

A hozzávalókat egy tálba mérem és  összegyúrom sima tésztává( a friss élesztőt csak belemorzsoltam nem futtattam) és langyos helyen duplájára kelesztem. 
Ezután felosztom 6 egyforma részre és kisodrom úgy hogy a két vége vékonyabb legyen viszont a közepe dundibb ez lesz a perec alja. 
Ezt követően a két vékony szélét megfogom és összefonom majd perec alakúra formázom. Lekenem őket tojással és elkezdem sütni előmelegített sütőben 180 fokon.
Kb 10 perc múlva kiveszem őket a sütőből és megkenem a mázzal majd tovább sütöm kb 20 percig. 
A mostani pereceimet nagyobbra és vékonyabb ropogósabbra készítettem.
Elképesztően finom igazi vásári perecek lettek :) 




Sütési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem

Készítette: Csné Molnár Julianna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...