Ez egy alaprecept amiből készült, almás pite, linzer, csokis perec, háztartási keksz stb.
225 g Nativa Teff mix per dolci süteménypor
110 g vaj
100g cukor
1 tojás
A vajat elmorzsoltam a lisztben, hozzáadtam a cukrot tojást és egynemű tésztává gyúrtam. 30 percre hűtőbe helyeztem majd tetszőlegesen formáztam. 160 fokon készre sütöttem. A linzereknek kb 10-12 perc kellett a töltött tésztáknak 35 perc. Számomra a teff lisztből gyúrni olyan volt mintha gyurmáznék,közben ízre nagyon finom :) Örülök,hogy alkalmam volt ilyen kevésbé ismert lisztet is kipróbálni.
A kosárka krémje: 1 marék eper leturmixolva 4 ek felvert tejszínnel elkeverve majd olvasztott csokival lelocsolva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése