2017. június 1., csütörtök

Karamell torta 2

Karamell torta
fehér Piskóta:
7tojás
7ek cukor
7ek naturbit alfamix
1ek víz
Kakaós piskóta:
3tojás
3ek naturbit alfamix
3ek cukor
1ek kakaó
A piskótákat szokásos módon elkészítjük majd félretesszük hűlni.A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét kemény habbá verjük,a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük,majd a fehérjéhez keverjük a liszttel együtt óvatos mozdulatokkal,hogy a felvert hab ne törjön össze.Előmelegített sütőben 170 fokon tűpróbáig sütjük. 
Karamell krém:
20dkg karamellát felolvasztunk mikróban (vigyázzunk mert nagyon éget a kezemet jó pár helyen megégette) egy 200ml tejszínt hozzáöntünk még forró állapotában valamint 10 dkg margarint is és visszatesszük a mikróba míg újra el nem olvad a karamella és a margarin.Ezután jól elkeverjük és betesszük a hűtőbe.Nézzünk néha rá mert csomósodásra hajlamos.Mikor megszilárdul 400ml keményre vert tejszínhez keverjük így sima krémet kapunk.Elvágjuk a fehér piskótát 3 részre és kapcsos tortaformába tesszük az első réteget. Megkenjük krémmel, rátesszük a kakaós piskótát megkenjük krémmel rátesszük a fehér piskótát majd megint krém és megint tészta(nem kell túl vastag krém bele mert édes lesz nagyon) .Ezután a tetejét is megkenjük és olvasztott csokoládéval krikszkrakszokat rajzolunk rá. Beesszük hűtőbe kb. 2 órára. Majd a kapcsos tortaformából kivéve ami marad a forma oldalán krém azzal megkenjük körbe. Én díszítésnek az oldalára zúzott mogyorót tettem.A tetejére pedig szurkáltam karamellákat. Nagyon veszélyes sütemény mert a karamell égeti a bőrt de nagyon is :D viszont "bosszúból" egy morzsa se maradt belőle mindet megettük :)







:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...