Recept:
A linzer tésztát a csomagoláson található leírás alapján készítjük el annyi változtatással,hogy egy fél citrom héját reszeljük még bele .
Dióhab:
4 db tojásfehérje
65 g cukrozott darált dió
1 ek cukor
fél citrom reszelt héja + leve
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy evőkanál cukorral ,majd a cukrozott dióval, a reszelt citromhéjjal és annak levével óvatos mozdulatokkal ügyelve,hogy a felvert habot ne törjük össze, egyneművé keverjük.
Dióhab:
4 db tojásfehérje
65 g cukrozott darált dió
1 ek cukor
fél citrom reszelt héja + leve
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy evőkanál cukorral ,majd a cukrozott dióval, a reszelt citromhéjjal és annak levével óvatos mozdulatokkal ügyelve,hogy a felvert habot ne törjük össze, egyneművé keverjük.
( karácsonyra hangolva )
A csomag tartalmát egy tálba öntöttem, hozzámértem 150 g felkockázott vajat és 90 g porcukrot. Gyors mozdulatokkal összemorzsoltam.
1 egész m méretű tojást és fél citrom reszelt héját hozzáadtam a morzsalékhoz, és rugalmas egynemű tésztát gyúrtam belőle. Amikor a tál falától az összes liszt elvált akkor készült el a tészta. Ezután 30 percig a konyhapulton pihentettem.
12 db kosárka formát vékonyan kiolajozunk, 10 cm átmérőjű kerek kiszúróval kiszaggatjuk a tésztakorongokat. A formába helyezzük a képen látható módon, egy csipettel a forma oldalához nyomkodjuk és mikor mind a 12 kosár elkészült
(Ebből a mennyiségű dióhabból 12 kosárka készíthető el, a a kimaradt tésztát felhasználhatjuk pl. linzerkarikának,vagy csokis perecnek)
, sütésálló sárgabarack lekvárral töltjük meg félig a kosarakat.
Ezután ráhalmozzuk a lekvárra a dióhabot és előmelegített sütőben 170 fokon 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
(Promóció)
Csodálatosan szépek Julcsi!!! Köszönöm, hogy ilyen csodálatosat sütöttél a linzer lisztkeverékből!!! <3
VálaszTörlésKöszi Rita :) jó alapból könnyű alkotni ❤
Törlés