2017. december 20., szerda

Bejgli gluténmentesen Barbara lisztkeverékből

Hozzávalók:


Amikor lisztérzékeny lettem pár év karácsony eltelt bejgli nélkül aztán apával addig kísérleteztünk,hogy Barbara lisztkeverékből sikerült nagyon finom jó állagú bejglit készíteni. 

Hozzávalók:

50 dkg Barbara kelt tészta lisztkeverék
10 dkg porcukor
30 g friss élesztő
1 csipet só
5 dkg margarin
1 ek méz
150 ml langyos tej
150g joghurt
1 m méretű tojás 

A tészta felületét olvasztott margarinnal kenjük le

Tetejét: 1 tojással kentem le


A száraz összetevőket a friss élesztővel gyors mozdulatokkal eldolgozzuk majd hozzáadjuk a folyadékokat a tojás kivételével. A tésztát elkezdjük gyúrni,mikor már kezd összeállni hozzáadjuk a tojást és sima felületű tésztává gyúrjuk és meleg helyen kb. 60 percig kelesztjük. A tésztát kettéválasztjuk lisztezett felületen kinyújtjuk kb 5mm vastagságúra lekenjük olvasztott vajjal és ráterítjük a mákot. Feltekerjük olajozott szilikonpapírral bélelt tepsibe tesszük,középen szívószállal kilyukasztjuk vagy villával megszurkáljuk, hogy legyen útja a gőznek távozni különben szétcsattan a sütemény. Az egyik tésztát kívülről is megkentem mákkal. Előmelegített sütőben 190 fokon tűpróbáig sütjük.
Mák töltelékhez nem írnék pontos mérést csak összetevőket a mennyiséget mindenki szája íze szerint dönti el:Porcukor,citromlé,citromhéj,darált mák. A töltelék mennyiségét mindenki maga dönti el én szeretem ha szép tekercses marad.Valamint kevés volt a töltelékem is.


Tipp:  A tésztát tegyük fém tálba és tálastól tegyük sütőzacskóba amit kössünk el helyezzük 50 fokos sütőbe és úgy kelesszük ezáltal sokkal szebben megkel a tészta. 





A recepthez használt lisztkeverék megvásárolható itt : Barbara kelt tészta lisztkeverék






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...