Hozzávalók:
Amikor lisztérzékeny lettem pár év karácsony eltelt bejgli nélkül aztán apával addig kísérleteztünk,hogy Barbara lisztkeverékből sikerült nagyon finom jó állagú bejglit készíteni.
Hozzávalók:
50 dkg Barbara kelt tészta lisztkeverék
10 dkg porcukor
30 g friss élesztő
1 csipet só
5 dkg margarin
1 ek méz
150 ml langyos tej
150g joghurt
1 m méretű tojás
A tészta felületét olvasztott margarinnal kenjük le
Tetejét: 1 tojással kentem le
A száraz összetevőket a friss élesztővel gyors mozdulatokkal eldolgozzuk majd hozzáadjuk a folyadékokat a tojás kivételével. A tésztát elkezdjük gyúrni,mikor már kezd összeállni hozzáadjuk a tojást és sima felületű tésztává gyúrjuk és meleg helyen kb. 60 percig kelesztjük. A tésztát kettéválasztjuk lisztezett felületen kinyújtjuk kb 5mm vastagságúra lekenjük olvasztott vajjal és ráterítjük a mákot. Feltekerjük olajozott szilikonpapírral bélelt tepsibe tesszük,középen szívószállal kilyukasztjuk vagy villával megszurkáljuk, hogy legyen útja a gőznek távozni különben szétcsattan a sütemény. Az egyik tésztát kívülről is megkentem mákkal. Előmelegített sütőben 190 fokon tűpróbáig sütjük.
Mák töltelékhez nem írnék pontos mérést csak összetevőket a mennyiséget mindenki szája íze szerint dönti el:Porcukor,citromlé,citro
Tipp: A tésztát tegyük fém tálba és tálastól tegyük sütőzacskóba amit kössünk el helyezzük 50 fokos sütőbe és úgy kelesszük ezáltal sokkal szebben megkel a tészta.
A recepthez használt lisztkeverék megvásárolható itt : Barbara kelt tészta lisztkeverék
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése