Hozzávalók:
2ek kakaó
2ek méz
2 m méretű tojás
20 dkg cukor
5 dkg margarin
10 dkg Barbara sütési lisztkeverék
30 dkg Barbara kelt tészta lisztkeverék
2 kk szódabikarbóna
csipet só
1 dl tej
A hozzávalókat tálba mérjük és egynemű tésztává gyúrjuk. Három részre osztjuk kinyújtjuk 30*24-es tepsi méretre megszurkáljuk villával és egyenként 180 fokos sütőben 10-10-10 perc alatt megsütjük.Mikor kivesszük a sütőből borítsuk konyharuhára ekkor még puha a tészta hamar törik de mire kihűl megszilárdul.
Amíg a tésztalapok hűlnek készítsük el a krémet:
1 cs vanília pudingpor
1 cs puncs pudingpor
2*2 ek cukor
2*3 dl tej
1 ek vaníliás cukor
pici rum
40 dkg margarin
30 dkg porcukor
Máz:
100 g étcsokoládé
2 ek étolaj felolvasztva együtt gőz felett vagy mikróban
A pudingokat a szokásos módon tej+puding+cukor megfőzzük. Puncshoz rumot a vaníliáshoz vaníliacukrot keverünk miután megfőtt még forrón. A margarint a porcukorral kihabosítjuk megfelezzük és elkeverjük a pudingokkal külön-külön.
A tepsibe 1 lapot teszünk megkenjük valamelyik krémmel majd ezt követi még egy lap aztán krém végül lap és olvasztott csokimázzal borítjuk.
Tipp: Minimum 1 napot állni hagyjuk de az se árt ha 2 napig pihentetjük a hűtőben.
A recepthez használt lisztkeverékeket megtudod vásárolni itt:
Barbara sütési lisztkeverék
Barbara sütési lisztkeverék
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése