2017. december 20., szerda

Lajcsi szelet gluténmentesen Barbara lisztkeverékből egyszerűen

Régebben készítettem már Lajcsi szeletet másfajta lisztkeverékből. Tegnap Barbara lisztkeverékből is elkészítettem annyi változtatással,hogy nem őz felett főztem össze hanem tettem hozzá 1 dl tejet. 


Hozzávalók:

2ek kakaó
2ek méz
2 m méretű tojás
20 dkg cukor
5 dkg margarin
10 dkg Barbara sütési lisztkeverék
30 dkg Barbara kelt tészta lisztkeverék
2 kk szódabikarbóna
csipet só
1 dl tej

A hozzávalókat tálba mérjük és egynemű tésztává gyúrjuk. Három részre osztjuk kinyújtjuk 30*24-es tepsi méretre megszurkáljuk villával és egyenként 180 fokos sütőben 10-10-10 perc alatt megsütjük.Mikor kivesszük a sütőből borítsuk konyharuhára ekkor még puha a tészta hamar törik de mire kihűl megszilárdul. 
Amíg a tésztalapok hűlnek készítsük el a krémet: 

 1 cs vanília pudingpor
1 cs puncs pudingpor
2*2 ek cukor
2*3 dl tej
1 ek vaníliás cukor
pici rum
40 dkg margarin
30 dkg porcukor

Máz:
100 g étcsokoládé
2 ek étolaj felolvasztva együtt gőz felett vagy mikróban

A pudingokat a szokásos módon tej+puding+cukor megfőzzük. Puncshoz rumot a vaníliáshoz vaníliacukrot keverünk miután megfőtt még forrón. A margarint a porcukorral kihabosítjuk megfelezzük és elkeverjük a pudingokkal külön-külön. 

A tepsibe 1 lapot teszünk megkenjük valamelyik krémmel majd ezt követi még egy lap aztán krém végül lap és olvasztott csokimázzal borítjuk.
Tipp: Minimum 1 napot állni hagyjuk de az se árt ha 2 napig pihentetjük a hűtőben.






A recepthez használt lisztkeverékeket megtudod vásárolni itt:
Barbara sütési lisztkeverék

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...