Én tettem rá laktózmentes sajtot valamint tojással lekentem viszont ha érzékeny vagy a tojásra vagy a tejre akkor kövesd az instrukcióimat és eltudod készíteni mentesen is :)
Hozzávalók:
200 g Barbara kelt tészta lisztkeverék
125 ml víz
1,5 dkg friss élesztő
1 mk méz
1tk tk só
1 ek étolaj
Virsli
mustár ( elhagyható)
tojás ( kechupal pótolható)
sajt (elhagyható)
A lisztet, vizet, élesztőt, mézet, étolajat, sót tálba mérünk és csomómentes tésztává gyúrjuk. Lisztezett felületen átgyúrjuk és kettéosztjuk a tésztát.Az egyik lapot egészben tepsibe tesszük megkenjük mustárral ráfektetjük a virsliket és a tésztacsíkokat beleszőjük. A virágokat a következőképpen készítjük egy csipet tésztát ellapogatunk virsli hosszúságúra és akkora szélességűre hogy a virslit körbe érje.A tésztát megkenjük mustárral ráfektetjük a virslit becsvarjuk és kb 1cm távolságokra bevagdossuk majdnem teljesen. A virslis tésztákat kifordítjuk és virágot formázunk a közepére egy virslidarabot tésztába csomagolva helyezünk.A tepsibe helyezett tésztákat sütőzacskóval lefedjük és 50 fokos sütőbe tesszük 30-35 percre keleszteni.Megkenjük tojással ezután a szőnyeget leszórjuk sajttal a virágot megszórjuk magkeverékkel. 200 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
Tipp: Aki tejérzékeny hagyja le róla a sajtot. Akinek pedig tojásérzékenysége van az vizzel elkevert ketchuppal kenje le a tészta tetejét.
A recepthez használt lisztkeveréket megtudjátok vásárolni itt: Barbara kelt tészta lisztkeverék
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése