2017. december 19., kedd

Virslis virág és virslis szőnyeg Barbara lisztkeverékből glutén (tej,tojás) mentesen

Szilveszter közeledtével előtérbe kerülnek a virslis finomságok ,ma én is készítettem egy tésztából 2 verziót.
Én tettem rá laktózmentes sajtot valamint tojással lekentem viszont ha érzékeny vagy a tojásra vagy a tejre akkor kövesd az instrukcióimat és eltudod készíteni mentesen is :)

Hozzávalók:

200 g Barbara kelt tészta lisztkeverék
125 ml víz
1,5 dkg friss élesztő
1 mk méz
1tk tk só
1 ek étolaj
Virsli
mustár ( elhagyható)
tojás ( kechupal pótolható)
sajt (elhagyható)

A lisztet, vizet, élesztőt, mézet, étolajat, sót tálba mérünk és csomómentes tésztává gyúrjuk. Lisztezett felületen átgyúrjuk és kettéosztjuk a tésztát.Az egyik lapot egészben tepsibe tesszük megkenjük mustárral ráfektetjük a virsliket és a tésztacsíkokat beleszőjük. A virágokat a következőképpen készítjük egy csipet tésztát ellapogatunk virsli hosszúságúra és akkora szélességűre hogy a virslit körbe érje.A tésztát megkenjük mustárral ráfektetjük a virslit becsvarjuk és kb 1cm távolságokra bevagdossuk majdnem teljesen. A virslis tésztákat kifordítjuk és virágot formázunk a közepére egy virslidarabot tésztába csomagolva helyezünk.A tepsibe helyezett tésztákat sütőzacskóval lefedjük és 50 fokos sütőbe tesszük 30-35 percre keleszteni.Megkenjük tojással ezután a szőnyeget leszórjuk sajttal a virágot megszórjuk magkeverékkel. 200 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.

Tipp:  Aki tejérzékeny hagyja le róla a sajtot. Akinek pedig tojásérzékenysége van az vizzel elkevert ketchuppal kenje le a tészta tetejét. 




A recepthez használt lisztkeveréket megtudjátok vásárolni itt: Barbara kelt tészta lisztkeverék


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...