Hozzávalók:
160 g Barbara rizsliszt
1 mk méz
1 mk só
1 db m méretű tojás
40 g cukor
40 g margarin lm
15 g friss élesztő
1 dl lm tej
vanília aroma
Forgatás:
darált dió
cukor
vanília sodó:
1 cs vanília puding
3 ek cukor
1 l laktózmentes tej
A hozzávalókat tálba mérjük és összegyúrjuk. Egy lágy tésztát fogunk kapni amit olajos kézzel formázunk kicsi gombócokra belehempergetjük cukrozott dióba és köztük távolságot hagyva kisebb kör alakú kiolajozott formába tesszük.Én 18-as kapcsos tortaformában készítettem. 50 fokra előmelegítettem a sütőt a tortaformát sütőzacskóba tettem eltekertem a végét és kereken 1 óra alatt duplájára kelesztettem. 180 fokra felmelegítettem a sütőt és 25 perc alatt aranybarnára sütöttem.
Mikor kihűlt darabokra szedtem tálkába raktam és vanília sodóval meglocsoltam.
A recepthez használt lisztet megtudod vásárolni a névre kattintva: Barbara rizsliszt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése