2017. december 4., hétfő

Virslis papucs gluténmentesen Barbara lisztkeverékekből

A férjem szokott venni a bevásárlóközpontokban virslis táskát igaz az leveles tésztából készült de szerettem volna valami hasonlót enni. Ezért elkészítettem gluténmentesen kelt tésztából. 


Hozzávalók: 

1 tk só
1 tk méz
150 g joghurt
1 S méretű tojás
2,5 dkg élesztő
1 dl tej

A tészta hozzávalóit tálba mérjük és robotgép segítségével összegyúrjuk.  50 fokra előmelegített sütőben 45 percig kelesztjük. A megkelt tésztát gyúrjuk át vegyünk egy kevés gombócot sodorjuk ki virsli hosszúságúra nyomjuk rá a virslit így lesz kialakítva a közepe vegyük ki a virslit kenjük le tojással majd mustárral végül tegyük rá a virslit és szórjuk meg sajttal. Előmelegített sütőben 200 fokon süssük 20 percig. 

Tipp: Kelesztéskor a tésztát tegyük fém tálba tetejét olajozzuk meg vékonyan majd tálastól rakjuk sütőzacskóba és úgy kelesszük.




A receptben használt lisztkeverékeket megtudod vásárolni ide kattintva: Barbara Lisztkeverékek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...