Hozzávalók:
10 dkg Barbara sütési lisztkeverék
1 tk só
1 tk méz
150 g joghurt
1 S méretű tojás
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
A tészta hozzávalóit tálba mérjük és robotgép segítségével összegyúrjuk. 50 fokra előmelegített sütőben 45 percig kelesztjük. A megkelt tésztát gyúrjuk át és nyújtsuk vékonyra kenjük le tojással szórjuk meg reszelt sajttal és aprított bacon szalonnával a két szélét hajtsuk be és tekerjük fel a végén az illesztés alulra kerüljön. Ezt követően helyezzük tepsibe kenjük le tojással szórjuk meg sajttal és 190 fokon süssük 25-30 percig. Rácson hűtsük ki szeleteljük fel és zöldségekkel fogyasszuk úgy a legfinomabb.
Tökéletes sós bejglinek, reggelinek, sós falatkáknak bármilyen alkalomra.
Tipp: Kelesztéskor a tésztát tegyük fém tálba tetejét olajozzuk meg vékonyan majd tálastól rakjuk sütőzacskóba és úgy kelesszük.
A recepthez használt lisztkeverékeket megtudod vásárolni ide kattintva: Barbara lisztkeverékek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése