2018. augusztus 16., csütörtök

Képviselőfánk laktóz és gluténmentesen


Hozzávalók:

Tészta:

200 g víz

200 g laktózmentes vaj

1 tk cukor
1 tk só
200 g Naturbit alfamix
5 db tojás L méret

Krémhez
2 cs vanília ízű pudingpor
6 dl laktózmentes tej
5 ek cukor
3 ek felvert laktózmentes tejszín

Tejszínhabhoz
5 dl laktózmentes tejszín

A vizet a vajjal, cukorral, és sóval felforraljuk. 
Amikor felfőtt, hozzáadjuk a naturbit alfamixet, és folyamatosan keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Egy hideg tálba, pár percet hűlni hagyjuk a tésztát. 
A tojásokat felütjük és a tészta masszához adjuk apránként hogy nokedli állagú legyen. A tésztát habnyomóba rakjuk, és dió méretű tésztákat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe.
A sütőt 180 C fokra előmelegítjük, és kb. 15-20 perc alatt légkeveréssel megsütjük. 
Míg a tészta hűl addig elkészítjük a tölteléket. 
A pudingot elkeverjük a cukorral majd a tejben jól elkeverjük és lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük ,ezután levesszük a tűzről és kihűtjük. Ezután a vaníliakrémhez adunk 3 ek keményre vert tejszínhabot és robotgép keverőszárával simára keverjük. 
A fánkokat ketté vágjuk megtöltjük krémmel és tejszínhabbal majd porcukorral tálaljuk.














Sütési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem

Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...