Hozzávalók:
Tészta:
200 g víz
200 g laktózmentes vaj
1 tk cukor
1 tk só
200 g Naturbit alfamix
5 db tojás L méret
Krémhez
2 cs vanília ízű pudingpor
6 dl laktózmentes tej
5 ek cukor
3 ek felvert laktózmentes tejszín
Tejszínhabhoz
5 dl laktózmentes tejszín
A vizet a vajjal, cukorral, és sóval felforraljuk.
Amikor felfőtt, hozzáadjuk a naturbit alfamixet, és folyamatosan keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Egy hideg tálba, pár percet hűlni hagyjuk a tésztát.
A tojásokat felütjük és a tészta masszához adjuk apránként hogy nokedli állagú legyen. A tésztát habnyomóba rakjuk, és dió méretű tésztákat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe.
A sütőt 180 C fokra előmelegítjük, és kb. 15-20 perc alatt légkeveréssel megsütjük.
Míg a tészta hűl addig elkészítjük a tölteléket.
A pudingot elkeverjük a cukorral majd a tejben jól elkeverjük és lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük ,ezután levesszük a tűzről és kihűtjük. Ezután a vaníliakrémhez adunk 3 ek keményre vert tejszínhabot és robotgép keverőszárával simára keverjük.
A fánkokat ketté vágjuk megtöltjük krémmel és tejszínhabbal majd porcukorral tálaljuk.
Sütési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése