2018. augusztus 11., szombat

Saslik

A  nyársra felhúzgált zöldségek,húsok ízkavalkádja pláne ha grillen készül nagyon pazar tud lenni.Nos most egy sütőben készült verziót hoztam nektek de higgyétek el ez is nagyon finom és egyszerű elkészíteni.Fűszerkeverékként én a Lucullus termékeit használom hiszen azokat gluténérzékenyként is fogyaszthatjuk. Flekken fűszersóba 20 percig pihentetve igazán intenzív illatokat és színeket tapasztalhatunk.Költségeket nézve sertéscomb kb 600 ft, fűszersó 140 ft, vöröshagyma 20 ft, burgonya 150 ft, saslik pálca 50 ft, étolaj 35 ft összesen : 1000 ft-ból kijön és ehhez még jön a villany, víz és gáz fogyasztás.

Hozzávalók: 
0.5 kg sertéscomb kockázva
1 cs fűszeró
1 nagy fej vöröshagyma
1 kg burgonya
Saslik pálca
1 dl étolaj

A saslik pálcákat vízbe áztatjuk, a húst felkockázzuk és az olajos fűszersóba forgatjuk 20 percig pihentetjük közbe megpucoljuk a krumpli,hagymás és felkarikázzuk. 
A saslikra váltogatva szurkáljuk fel a húst ,hagymát és burgonyát. 
22*33 cm tepsi alját alufóliával béleljük ki, a saslikokat úgy helyezzük el ,hogy a végei szabadon maradjanak így azokat rátudjuk fektetni a tepsi szélére. 
Alufóliával letakarjuk és 200 fokon 1.5 óráig sütjük, ezután eltávolítjuk róla az alufóliát és további 30 percig pirítjuk.

Elkészítési idő: 2,5 óra sütéssel együtt
Nehézségi fok : könnyű
Költség : 1000 ft
Hány fő: 4 fő 7db saslik
Hőfok: 200 fok villanysütőben
tepsi méret: 22*33 cm





Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...