2018. augusztus 22., szerda

Krémes gluténmentesen és laktózmentesen


Nagyon szerettem régen a krémest. Sokáig gondolkoztam,hogyan is kellene olyan tésztát készíteni amiből hasonló lesz mint a gluténos. 


Hozzávalók:

25dkg Naturbit alfamix
25dkg laktózmentes margarin
1tk 20%-os ecet
1tk só
1dl hideg víz


5dkg naturbit alfamixet 20 dkg laktózmentes margarinnal eldolgozunk majd félretesszük a hűtőbe pihenni. Az 5 dkg margarint elkeverjük 20 dkg naturbit alfamixel, majd a hideg vízbe tesszük az ecetet és a sót és a margarinos liszthez keverve sima tésztát gyúrunk belőle.

A tésztát kinyújtsuk négyzetté és a margarinos tömböt rárakjuk,Ráhajtjuk a négy oldalát és keveset nyújtunk rajta felhajtjuk megfordítjuk 90 fokban megint kinyújtjuk kicsit felhajtsuk. Ezután jó párszor összehajtjuk és kicsiket nyújtunk rajta. Kb 1 órára hűtőbe tesszük majd kinyújtsuk 2 db vékonyabb téglalappá megszurkáljuk villával az egyiket egészben süssük meg a másikat viszont 8*8-as (össze fog menni kicsit) kocka alakú szaggatóval szaggatjuk ki (ezt ne szurkáljuk meg)  és 220 fokos előmelegített sütőben megsütjük.


Krém:
7 db m méretű tojás fehérje
2cs vanília puding
6 dl laktózmentes tej
cukor ízlés szerint



A cukorból tejből és vaníliapudingból sűrű krémet főzünk és még forrón hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. A tepsibe terítjük az egyik tésztát rákenjük a krémet és pár percre(3-4) sütőbe tesszük 180 fokra. Ezt követően a kis kockákat rátesszük a krémre. 2-3 órára hűtőbe tesszük feldaraboljuk és porcukorral tálaljuk.


Tipp: Mivel a tészta alja ropogós és kissé keményebb még első nap ezért én úgy szoktam,hogy a tetejére kerülő kockákat még nyersen kiszaggatom kocka alakúra. Ezután amikor a krém kihűl és az egész összedermed akkor egy fém spatula segítségével a kocka mellett klopfoló segítségével egy ütéssel az alsó tésztát is törés szétesés nélkül elválasztjuk.A másik lehetőség,hogy az alját is kockákra vágjuk sütés előtte.








Sütési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...