2018. szeptember 19., szerda

Habrózsás erdei gyümölcs torta gluténmentesen


Ma 3. éve,hogy összekötöttük az életünket olyan színessé teszed a napjaimat amilyen ez alkalomra készített tortám.És ahogy a dal is mondja: A szívem ugyanúgy szerelembe tud esni, mint 23 évesen .... 

A torta egy erdei gyümölcsös kakaós színes habvirágokkal díszített 16-os pannetotte formában készített sütemény

Tortalap(16 cm pannetotte formához):
6 db m méretű tojás
6 ek naturbit alfamix
6 ek cukor
csipet só

A tojásokat szétválasztom,a fehérjébe teszek 2ek cukrot és kemény habbá verem.A tojássárgájához adok 4 ek cukrot, csipet sót majd fehéredésig keverem.A lisztet átszitálom és a tojásfehérjéhez öntöm,hozzáadom a tojássárgás masszát is és óvatos mozdulatokkal összekeverem. Előmelegített sütőben 160 fokon szilikonos sütőpapírral bélelt formában tűpróbáig sütöm.

Erdei gyümölcs krém

250 ml tejszín
400 g erdei gyümölcs fagyasztott
1 cs expressz zselatin
cukor ízlés szerint

A tejszínt kemény habbá verjük és az összeturmixolt gyümölccsel,zselatinnal és cukorral elkeverjük.A tésztát felvágjuk 3-4 rétegre és megtöltjük a tésztát a krémmel. Formában hűtőben pihentetjük 2 órán keresztül, ezután kivesszük a formából elegyengetjük az oldalán a krémet és ételfestékkel színezett felvert tejszínnel díszítjük. Néhány órán keresztül pihentetjük majd tálaljuk.





Sütési és főzési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...