Szeretem a ropit, összejövetelkor, utazáskor,film nézésnél szóval bármikor jól tud esni ez a sós kis finomság. Készítettem már lisztkeverékekből,de rizslisztből még nem gondoltam kipróbálom amihez nagy segítségemre volt az Orgran Gluténpótlója amivel a rizslisztből jobbnál jobb dolgokat tudunk sütni.
Hozzávalók:
80 g laktózmentes joghurt
65 g étolaj
2 db m méretű tojás
1 csapott kk só
0,5 kk cukor
0,5 kk őrölt nemespaprika
1 kk sütőpor
100 g rizsliszt
30 g Orgran gluténpótló
A sütőport,orgran gluténpótlót és rizslisztet összekeverjük majd a többi hozzávalóval sima masszát gyúrunk.
Erősebb habzsákba ,vagy szilikonos sütőpapírból készített tölcsérbe ( én tupperware kinyomót használtam) rakjuk a masszát és a sütőlemezre csíkozzuk,majd megszórjuk dekor sóval és köménnyel megszórjuk.
Ebből a tésztából lehet pereceket is készíteni :)
170 fokos előmelegített sütőben légkeveréssel 15 perc alatt megsütjük, légkeverés nélküli sütőben 190 fokon sütjük.
(szponzorált tartalom)
Sütési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése