2018. szeptember 13., csütörtök

Ropi RIZSLISZTBŐL gluténmentes, laktózmentes

Szeretem a ropit, összejövetelkor, utazáskor,film nézésnél szóval bármikor jól tud esni ez a sós kis finomság. Készítettem már lisztkeverékekből,de rizslisztből még nem gondoltam kipróbálom amihez nagy segítségemre volt az Orgran Gluténpótlója amivel a rizslisztből jobbnál jobb dolgokat tudunk sütni. 

Hozzávalók:

80 g laktózmentes joghurt
65 g étolaj
2 db m méretű tojás
1 csapott kk só
0,5 kk cukor
0,5 kk őrölt nemespaprika
1 kk sütőpor
100 g rizsliszt

A sütőport,orgran gluténpótlót és rizslisztet összekeverjük majd a többi hozzávalóval sima masszát gyúrunk. 
Erősebb habzsákba ,vagy szilikonos sütőpapírból készített tölcsérbe ( én tupperware kinyomót használtam) rakjuk a masszát és a sütőlemezre csíkozzuk,majd megszórjuk dekor sóval és köménnyel megszórjuk. 
Ebből a tésztából lehet pereceket is készíteni :) 
170 fokos előmelegített sütőben légkeveréssel 15 perc alatt megsütjük, légkeverés nélküli sütőben 190 fokon sütjük. 



A recept termékmegjelenítést tartalmaz , ezt a receptet a Natago Sweet Kft. támogatta
(szponzorált tartalom)





Sütési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem

Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...