2018. augusztus 30., csütörtök

Képviselőfánk Rizslisztből gluténmentes, (tejmentes) laktózmentes

Készítettem már sok képviselőfánkot gluténmentesen ,laktózmentesen de rizslisztből még sosem. Az Orgran gluténpótlót azért kedvelem,mert segítségével rizslisztből szinte bármit ellehet készíteni. A tészta sütés után a hagyományos égetett tésztához képest kissé tömörebb,nincsenek benne olyan nagy lyukak viszont ez az ízén valamint a kinézetén semmit se változtat. Arról nem is beszélve,hogy ebből az adagból 23 db képviselőfánk készíthető ,amit összegezve kb .1300 ftból kijön amit ha elosztunk kb 55 ft-ra jön ki darabja.Az orgran gluténpótló ára kicsit magasabb viszont egy doboz 5 süteményre elég.

Hozzávalók:

Tészta:

200 g víz
200 g margarin
1 tk cukor
1tk só
160 g rizsliszt
5 db m méretű tojás

A vizet, margarint,sót és cukrot feltesszük a tűzre melegedni mikor felforrt, belekeverjük a rizslisztet és gluténpótlót. Mikor besűrűsödik levesszük a tűzről és a tojásokat egyenként hozzáadva kézi mixer segítségével elkészítjük a tésztát.
Amikor elkészült egyből öntsük át egy hideg fém lábasba amit előzőleg betettünk a hűtőbe 30 percre. A tészta így nem fog rántottává összeállni és rakhatjuk is habzsákba ahonnan tetszőleges méretű tésztákat nyomhatunk ki. Nekem 23 db képviselőfánkom lett. 

Krém:
1 cs vanília pudingpor
3 dl laktózmentes tej
3 ek cukor
3 ek felvert tejszín
200 ml tejszín

A pudingot szokásos módon megfőzzük, a tejet feltesszük a tűzre langyosodni hozzátesszük a pudingport, cukrot és habverővel csomómentesre keverjük. Közepes lángon besűrítjük, Miután kihűlt hozzákeverjük a 3 ek felvert tejszínhabot .

A tésztákat hűlés után félbe vágjuk és vaníliakrémmel valamint felvert tejszínnel rétegezzük .A tetejére tesszük a tészták másik felét leszórjuk porcukorral és tálaljuk.

Tejmentesen: 
1 db alpro vaníliás desszert
1 tk expressz zselatin
1 ek tejmentes hab ( MEEGLE literes)


Mivel sokan nem ehetnek tejes dolgokat így hoztam nektek egy alternatívát amivel ti is élvezhetitek ezt a mennyei finomságot. Az expressz zselatin azért jó választás ,mert összetartja a krémet valamint nem kell felfőzni,csupán hozzászórod és a felvert habbal valamint desszerttel elkevered. Tegyük be a hűtőbe kissé dermedni,mikor kezd szilárdulni töltsük meg a fánkokat amiket tejmentes habbal is díszítsük. 


A recept termékmegjelenítést tartalmaz , ezt a receptet a Natago Sweet Kft. támogatta
(szponzorált tartalom)







Sütési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...