Volt itthon egy nagyobb fej édes káposztám,aminek a feléből káposztás tészta készült a másik feléből pogácsa.
Hozzávalók:
30 dkg Naturbit Alfamix
1 ek só
15 dkg margarin
1 db m méretű tojás
175 g laktózmentes tejföl
1 tk cukor
0,5 dl laktózmentes tej
7 g száraz élesztő vagy 2,5 g friss élesztő
30 dkg káposzta
2ek étolaj
só
A káposztát lereszeljük megsózzuk és olajon megdinszteljük.
Közben elkészítjük a tésztát, a hozzávalókat tálba mérjük és egynemű tésztává gyúrjuk.
A tésztát fél cm vastagra nyújtjuk kelesztés nélkül és rászórjuk a dinsztelt káposztát.
Háromszorosra felhajtjuk 90 fokban elfordítjuk kicsit nyújtunk rajta majd újra összehajtjuk.Ezt megismételjük párszor. Ezután kiszaggatjuk 4cm átmérőjű szaggatóval, a tésztát tepsibe helyezzük nagyobb távolságokkal és 50 fokos sütőben 30 percig kelesztjük.
Amikor megkelt lekenjük tojással a hőmérsékletet felemeljük 180 fokra és 25 perc alatt készre sütjük.
Sütési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése