2018. augusztus 28., kedd

Káposztás pogácsa gluténmentesen és laktózmentesen

Volt itthon egy nagyobb fej édes káposztám,aminek a feléből káposztás tészta készült a másik feléből pogácsa. 

Hozzávalók: 

30 dkg Naturbit Alfamix
1 ek só
15 dkg margarin
1 db m méretű tojás
175 g laktózmentes tejföl
1 tk cukor
0,5 dl laktózmentes tej
7 g száraz élesztő vagy 2,5 g friss élesztő
30 dkg káposzta
2ek étolaj
só 

A káposztát lereszeljük megsózzuk és olajon megdinszteljük.
Közben elkészítjük  a tésztát, a hozzávalókat tálba mérjük és egynemű tésztává gyúrjuk.
A tésztát fél cm vastagra nyújtjuk kelesztés nélkül és rászórjuk a dinsztelt káposztát.
Háromszorosra felhajtjuk 90 fokban elfordítjuk kicsit nyújtunk rajta majd újra összehajtjuk.Ezt megismételjük párszor. Ezután kiszaggatjuk 4cm átmérőjű szaggatóval, a tésztát tepsibe helyezzük nagyobb távolságokkal és 50 fokos sütőben 30 percig kelesztjük. 
Amikor megkelt lekenjük tojással a hőmérsékletet felemeljük 180 fokra és 25 perc alatt készre sütjük. 






Sütési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...