Névnapra készült a torta amivel egy új technikát szerettem volna kipróbálni ez pedig nem más mint a buborékfóliával készített csokoládé bevonat . Nagyon mutatós feltűnő külsőt ad a süteménynek a töltelékkel és a tésztával együtt pedig elképesztően finom összeállítást kapunk.
Túrótorta:
Tészta:
4 db m méretű tojás
4 ek Naturbit alfamix
4 ek cukor
1 csipet só
4 ek Naturbit alfamix
4 ek cukor
1 csipet só
A tojásokat kettéosztjuk és a fehérjéhez adunk 1 ek cukrot a többit pedig a sárgájához mérjük. A fehérjét kemény habbá míg a sárgáját a cukorral világos sűrű masszává keverjük.
Ezután a fehérjéhez keverjük óvatosan a sárga masszát, majd a lisztkeveréket a sóval és 8 cm magas 18-as kapcsos tortaformába öntjük.
Előmelegített sütőben 160 fokon 35 perc alatt tűpróbáig sütjük és a formában kihűtjük.
Túrókrém:
25 dkg túró
250 ml tejszín
1 db citrom reszelt héja
2-3 ek porcukor
25 dkg túró
250 ml tejszín
1 db citrom reszelt héja
2-3 ek porcukor
A tejszínből kemény habot verünk hozzáadjuk a túrót és a reszelt citromhéjat.Ízlés szerint cukrozzuk.
A tésztát felszeljük 3 korongra és a kapcsos tortaformába a tortalap alját tesszük megkenjük krémmel és még egy réteget teszünk rá, összesen 3 tésztaréteg lesz és 2 túróréteg.
Következik a csokibuborék:
150 G Naturbit Csokicsepp + 50 g (tetejére)
Megmérjük a tortát körbe és akkora buborékfóliát vágunk le ami körbe éri a tortát+1 cmert .A csokicseppeket mikróban másfél perc alatt felolvasztjuk. A fólia durvábbik részét lekenjük csokival úgy hogy a szélétől elhagyunk 1 cm-ert majd a torta köré illesztjük. 20 percre mélyhűtőbe helyezzük ezután könnyedén eltudjuk távolítani a fóliát róla.Lekenjük a tetejét is csokoládéval és hűtőszekrénybe helyezzük néhány órára ezt követően erdei gyümölcs lekvárral lekenjük a torta tetejének felét és gyümölcsöket halmozunk rá másik felét zúzott mogyoróval díszítjük.
Jó étvágyat!
Sütési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése