2019. január 3., csütörtök

Kakaós csiga glutén és laktózmentesen

Eddigi gluténmentes életem (12 év) legfinomabb kakaós csigája lett,készítettem már párat de ez vitte a prímet.

1 m méretű tojás
10 dkg laktózmentes margarin
25 g friss élesztő
50 g kristálycukor
2 dl laktózmentes tej
50 dkg Naturbit Alfamix
csipet só

Töltelék:
3 ek étolaj
2 ek Naturbit holland kakaópor
60 g kristálycukor

A tojást,laktózmentes margarint,friss élesztőt, kristálycukrot,laktózmentes tejet tálba mérjük és 1.5 perc alatt langyosra mikrózzuk. A naturbit alfamixhez mérjük a sót majd hozzátöltjük a megmikrózott hozzávalókat és dagasztó gép segítségével 1-2-es fokozaton néhány perc alatt egynemű tésztává gyúrjuk.
Fém keverőtálba helyezzük lepalackozzuk és 1 órán keresztül a konyhapulton duplájára kelesztjük. 
Ezután a tésztát átgyúrjuk kinyújtsuk és a tölteléket rákenjük. Feltekerjük és cérna segítségével 1,5 cm csíkokra vágjuk. Sütőlemezre helyezzük ebből a mennyiségből 12 db kakaós csiga lesz amit légkeverésen 20 perc alatt 180 fokon aranybarnára sütünk. 
Miután kihűlt porcukorral tálaljuk. 

Sütési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem

Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...