Köszönöm szépen mindenkinek aki gondolt rám a mai napon A tortámat saját kézzel készítettem glutén tojás és laktózmentesen.
A tészta alapja Mimen linzer lisztkeverékből készült így glutén laktóz és tojásmentes lett a tésztám. A lisztkeveréket innen tudjátok megrendelni :https://hunorganic.com/ termek/ mimen-linzer-pite-lisztkeve rek-500g/ a csomagoláson leírt receptet követtem.
A 2-es és 9-es számot úgy csináltam,hogy papírsablont készítettem amit rárajzoltam a tésztára. Kisütöttem majd ezt a már kisütött lapot használtam a másik réteg elkészítéséhez. Minden számhoz ,formához stb 2 db lap kell .
Krém:
1 cs vanília puding
4 dl laktózmentes tej
3ek cukor
700 ml laktózmentes tejszín
250 g mascarpone
A vaníliapudingot szokásos módon megfőzzük: a pudingport ,cukrot tejet összefőzzük és félre tesszük hűlni. A tejszínt felverjük,adagolva hozzákeverjük a vaníliapudingot a mascarponet és csomómentes krémet készítünk. A keksztorta alsó rétegét megtöltjük a krémmel úgy ,hogy a habzsákból nagyobb pöttyöket nyomunk a tésztára. Ráhelyezzük a második réteget újra krémet halmozunk rá és gyümölcsökkel,cukorkákkal minél színesebb cukiságokkal kidíszítjük.
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése