2019. február 10., vasárnap

Fekete erdő torta glutén és laktózmentesen

Ezt a fekete erdő tortát egy két éves kislánynak készítettem gluténmentes és laktózmentes verzióban.

Tészta:

4 db m méretű tojás
3 ek naturbit alfamix
4 ek kristálycukor
1 ek naturbit holland kakaópor
csipet só

Vanília krém:

1 cs vaníliapuding
3 ek kristálycukor
3 dl laktózmentes tej
400 ml laktózmentes tejszín 
1 cs expressz zselatin

Csoki krém:

150 ml tejszín
1 tk naturbit holland kakaópor
2 ek porcukor

Meggy zselé: 

1 cs vanília pudingpor
0,5 üveg meggy
cukor ízlés szerint
csipet fahéj

Díszítés:

Naturbit csokicseppből forgács
felvert tejszín

Tészta:

A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgát,vanília cukrot,kakaót és sót sűrű masszává keverjük. Ezután a fehéret,sárgás masszát és a lisztkeveréket óvatosan ügyelve,hogy a hab ne törjön meg összekeverjük. 18-as tortaformába kanalaztam és előmelegített sütőben 160 fokon tűpróbáig sütöttem.

A formában hűtöttem és csak másnap vettem ki belőle.

Ekkor 4 részre osztottam és megtöltöttem a következő krémmekkel:

Vanília krém:

A pudingot a szokásos módon csomómentesen megfőzzük, félretesszük hűlni.  A tejszínt felverjük és a langyosra hűlt pudinggal összekeverjük sima krémmé.

Csokikrém:
A tejszínt felverjük és beleforgatjuk a kakaóport valamint a porcukrot.

Meggyzselé:

A meggyet saját levében feltesszük főni a vaníliapudinggal,fahéjjal és cukorral. Sűrűsödésig főzzük majd félretesszük pihenni.

Összeállítás:
A tortát 4 részre osztjuk, a krémeket habzsákba töltjük és körökben krémeket felváltva a rétegeket megtöltjük. Néhány órára hűtőbe tesszük pihenni ezután óvatosan eltávolítjuk a tortaformát majd az oldalát és a tetejét megkenjük a megmaradt krémmel. Az oldalát csokiforgáccsal borítjuk a tetejét tejszínnel díszítjük körbe és a közepére nagyobb darab csokiforgácsokat helyezünk. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük majd fogyaszthatjuk. 

Tipp: lehet tenni a krémbe cseresznyepálinkát de mivel kismamának valamint egy 2 éves kislánynak készült így én ezt kihagytam belőle.










Sütési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...