2019. február 1., péntek

Mandarinos-joghurtos glutén és laktózmentes

 Visszafogott kis torta szülinapra,íme a recept :)

Recept: 

2 db tojás
2 ek naturbit alfamix
2 ek cukor
csipet só

A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét kemény habbá verjük a sárgáját a cukorral és sóval sűrű masszává keverjük. 18-as kapcsos tortaformában előmelegített sütőben 160 fokon tűpróbáig sütjük. 

4 nagyméretű mandarin
A mandarinokból annyi egyforma magasságú mandarin szeletet vágunk amivel körbe tudjuk tenni a formát. Ezt rátesszük a már kihűlt piskóta tetejére körbe szorosan a forma oldalához.
Joghurt krém:
3 db laktózmentes kicsi joghurt (aldis) 
200 ml laktózmentes tejszín (+200 ml majd a tetejére)
250 g laktózmentes mascarpone
1 cs expressz zselatin
A tejszínt lazán verjük fel de ne legyen kemény a hab, ehhez mérjük a joghurtokat ,mascarponet expressz zselatint és annyi cukrot amennyit ízlésünk diktál.
A torta alján kb 1 cm magasan béleljük ki ezzel a joghurtos krémmel és tegyük hűtőbe.
Készítsük el a mandarin zselét:
A megmaradt mandarinokat turmixoljuk össze 250 ml mérjünk ki és 50 ml vízzel 2 ek cukorral és 1 cs zselatinnal kezdjük el forralni. Mikor kész töltsük egy kb olyan átmérőjű formába mint a torta alapja és néhány órára tegyük hűtőbe.
Mikor megdermedt vegyük ki a formából( én szoktam tenni alá egy folpackot így könnyebb mozgatni a zselét) Helyezzük a kihűlt joghurt rétegre és töltsük tele a maradék joghurttal(amiből előzőleg kivettünk 3 ek mennyiséget). A legfelső réteget úgy készítjük,hogy a megmaradt mandarinlevet összekeverjük a 3 ek joghurtos krémmel és néhány órán keresztül pihentessük hűtőben majd vegyük ki a formából.Ezt könnyen úgy tudjuk megtenni ha a fém formát kicsit megmelegítjük hajszárítóval. A tetejét díszítsük tejszínnel .Ezt a színátmenetet úgy érjük el,hogy kikeverünk egy narancsos sárgás színt ételfestékből és vonalakat húzunk a habzsákba belőle megtöltjük a fehér habbal és ahogy formázzuk a habot színesedni fog a díszítés. Tetejét cukorkristállyal szórjuk meg.

Sütési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem

Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...