2019. február 20., szerda

Bolognai spagetti glutén és laktózmentesen

Ételérzékenyként sem kell megválnunk kedvenc ételeinktől,hiszen mentesen is ellehet készíteni finoman a már megszokott ízeket. Nagy segítségre van,hogy egyre bővül a gluténmentes termékek listája,így nem kell leragadni egy tésztánál hanem lehet kísérletezni melyik ízlik a legjobban.Én saját tapasztalataimat írom le,hiszen 12 éve vagyok lisztérzékeny sokféle lisztkeveréket, tésztát és egyéb gluténmentes terméket próbáltam ki az évek során.Közülük kerültek ki kedvenc és kevésbé szimpatikus termékek is.Most az egyik általam preferált gluténmentes spagettit mutatom be nektek ami nem más mint a Cornito gluténmentes spagetti 200 g-os kiszerelés. 

Szósz:
1 közepes fej vöröshagyma
2 ek étolaj
500 g darált sertéscomb
2 gerezd fokhagyma
1 csipet só
1 tk szárított oregáno
1 tk szárított petrezselyemlevél 
1 tk szárított bazsalikom
1 tk pirospaprika
1 csipet feketebors
víz amennyi ellepi
200 g sűrített paradicsom
2-3 ek cukor (attól függ ki mennyire édesen szereti)

Tetejére:
reszelt laktózmentes sajt

A vöröshagymát lereszeljük és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált sertéshúst és hirtelen megpirítjuk,ezt követően hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és az összes fűszert a paradicsompüré és cukor kivételével.Felöntjük annyi vízzel amennyi éppen ellepi és elkezdjük főzni , kb 30 percig főzzük ekkor megkóstoljuk és ha majdnem meg főttnek érezzük hozzáadjuk a paradicsompürét és a cukrot majd rottyanásig összefőzzük.

A tésztát sós bő lobogó vízben megfőzzük.Mivel gombolyag könnyíthetünk a főzésen úgy ha a forró vízben villa segítségével oldjuk fel a gombolyagot. Mikor megfőtt a tészta is kiszedjük egy tányérba ráhalmozzuk a szószt megszórjuk reszelt sajttal ami néhány perc alatt szépen ráolvad.
Jó étvágyat! 

Tipp: fűszereket Lucullus termékeket használok


Sütési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...