2019. február 20., szerda

Kapros-mascarpones csirkemell glutén és laktózmentesen

Egy gluténmentes rendezvényen ismerkedtem meg ezzel az étellel ami a férjem tetszését rögtön elnyerte. Muszáj volt elkészítenem amit nem bántam meg,hiszen a személyes kedvencemmé vált. Előtte el se tudtam volna képzelni milyen lehet egy csirkemell kaprosan és mit keres egy mascarpone a csirkehússal egy tálban. Nos ezt a tévhitemet nagyon gyorsan legyőzték az ízek :D 

Hozzávalók:

500 g kockázott csirkemell
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek étolaj
csipet bors
1 tk ételízesítő
1 csipet só 
2 tk kapor
250 g laktózmentes mascarpone
gluténmentes spagetti

A kockázott csirkemellet hirtelen megpirítjuk az olajon majd a hagymát hozzáreszelve összeforgatjuk. Hozzáadjuk a fűszereket és felöntjük annyi vízzel ami ellepi a csirkemelleket.Sóból ne használjunk többet egy csipetnél mert akkor nagyon sós lesz.
25-30 perc alatt összefőnek az ízek ezt a mascarponeval koronázzuk meg. Össze rottyanás után az előzőleg kifőzött gluténmentes spagettivel összekeverve tálaljuk.
Jó étvágyat!


Sütési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszáné Molnár Julianna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...