2019. március 1., péntek

Gyümölcskosárkák glutén és laktózmentesen


A süti sztorija csupán annyi,hogy már régen készítettem így felelevenítettem. 

Tészta:


50 dkg naturbit alfamix

6 g sütőpor

150 g laktózmentes tejföl

4 ek cukor

1 csipet só

25 dkg lm margarin

1 m méretű tojás
pár csepp vanília aroma

A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne a margarint. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és addig gyúrjuk kézzel míg szép sima tésztát nem kapunk ami szépen elfog válni a keverőtál falától. 
Kb 30 percre tegyük hűtőbe a tésztát, ezután kinyújtjuk kb 3-4-5 mm vastagra tetszőleges formákkal kiszúrjuk kis kosárformákba helyezzük és kb 10 perc alatt előmelegített 180 fokos alsó felső sütéses sütőben kisütjük.
Vigyázzunk mert hamar megkapja ha nem nézzük.Mielőtt kiszedjük a formából várjunk pár percet.

Töltelék: 
3 dl tej
1 cs vanília pudingpor ( főzős) 
3 ek cukor
200 ml lm tejszín

A pudingot megfőzzük és langyosra hűtjük.Ekkor elkeverjük a felvert tejszínnel és a kosárkákat megtöltjük.Gyümölccsel díszítjük és néhány óra hűtés után tálaljuk.




Sütési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

baconos-sajtos csónak

  30 dkg naturbit alfamix 2ek tejföl 1ek olaj 1tk só 1tk cukor 1cs instant élesztő 150 ml víz(+50 ml szükség esetén A lisztet keverőtálba te...