Csupacsoki torta glutén és laktózmentesen
A kérés az volt,hogy nagyon csokis legyen így lett kívül -belül barna minden árnyalatában :) és hatalmas magas lett hiszen 6 tésztarétegből áll plusz a töltelék ami szintén nem kevés :D
Tészta:
8 db m méretű tojás
7 ek naturbit alfamix
1,5 ek holland kakaópor
8 ek kristálycukor
csipet só
A tojásokat kettéosztjuk és a fehérjéhez adunk 1 ek cukrot a többit pedig a sárgájához mérjük a kakaóporral együtt. A fehérjét kemény habbá míg a sárgáját a cukorral világos sűrű masszává keverjük.
Ezután a fehérjéhez keverjük óvatosan a sárga masszát, majd a lisztkeveréket a sóval és 24-es kapcsos tortaformába öntjük.
Előmelegített sütőben 160 fokon kb 35 perc alatt tűpróbáig sütjük majd formában kihűtjük.
Krém:
1 l tejszín
500 g mascarpone
3 ek holland kakaópor
5 ek porcukor ( ízlés szerint)
kevés rumaorma
1 csomag expressz zselatin
A tejszínt verjük fel lazán, majd adjuk hozzá a mascarponet és a többi hozzávalót majd keverjük egynemű masszává. A kihűlt piskótát vágjuk rétegekre és töltsük be a krémmel majd tegyük hűtőbe pihenni pár órára. Mikor kész hajszárító vagy nedves meleg ruha segítségével távolítsuk el róla a formát és az oldalán kikandikáló krémmel húzzuk körbe és helyezzük vissza hűtőbe.
Csokimáz:
2 ek étolaj
100 g étcsoki
1,5 perc alatt mikróban olvasszuk fel( mikró teljesítményétől függ az olvasztási idő) .Vegyük kia hűtőből a tortát és csorgassuk körbe pillanatok alatt rá fog száradni a máz körkörösen csorgassuk le a tetejét is. Mivel nekem maradt egy kevés krém és olvasztott csoki is így egyértelmű volt hogy ezzel díszítem.A megmaradt krémet és csokit összeöntöttem kikavartam és díszítettem.
Így született egy nagyon csokis nagyon nagy nagyon egyszerű mégis nagyszerű torta.
Sütési alapanyagaimat a Hunorganic Kft. webáruházából rendelem
Készítette: Cseszákné Molnár Julianna
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése